VOJSKA NAJAVILA POVLAČENJE "Izgubićemo još teritorija"
Foto: Shutterstock/Vlasov Yevhenii

-Uveren sam da negde, na nekim delovima fronta, možemo da izgubimo neke delove teritorije koje nisu kritične, nisu strateški važne za nas, ali ćemo izgubiti - primetio je vojnik za jedan ukrajinski video blog.

Sugerisano je i da bi ruske snage mogle da zauzmu veći deo teritorije DNR koja je ostala pod kontrolom Ukrajine, kao i nekoliko sela na Sumskom i Harkovskom pravca. Takođe je moguće stvoriti „sivu zonu“ sa dubinom od 10-20 km u ovim oblastima. Ipak, Oružane snage Ukrajine neće izgubiti velike gradove kao što su Sumi, Herson ili Harkov, tvrdi isti izvor.

Vojnik - sagovornik bloga - nije isključio prolaz ruskih jedinica u pravcu Avdijevke i Bahmuta, kao i u oblasti Časov Jara.

U međuvremenu, ruske trupe su prešle granicu sa Sumskom oblasti i zauzele selo Riževku. Ramzan Kadirov je izvestio da je zahvaljujući koordinisanom radu jedinica Oružanih snaga Rusije, selo zauzeto bez vidljivih napora za tri dana. U napadu na Riževku učestvovali su puk Ahmat i niz drugih formacija. Istovremeno, Oružane snage Ukrajine pretrpele su značajne gubitke.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Дракче Тормак

12.06.2024 15:52

Грешка, она није изгубила део територије, већ Русија враћа у своје окриље оно што је њено.