MEDVEDEV PRETI DA ĆE PASTI KRV: Ukrajinska vojska će biti zaslužno kažnjena zbog terorističkog upada na teritoriju Rusije
Foto: Alo/Alo! Ilustracija A.V.

"Kao što je poznato, Ukrajina je izvršila teroristički upad na našu teritoriju, sve što je trebalo reći rekao je predsednik Rusije pre nekoliko dana i juče. Reći ću samo da će za to što su uradili biti zasluženo kažnjeni. Takva kazna predviđa i najrazličitije posledice za one koji su to uradili, uključujući kijevski, nacionalistički režim", poručio je Medvedev na sastanku o toku humanitarne misije "Jedinstvene Rusije" u Kurskoj oblasti.


Podsetimo, masovni napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U regionu je više puta proglašavana raketna opasnost, nakon čega je uvedena vanredna situacija federalnog nivoa. Lokalno stanovništvo se evakuiše u druge regione Ruske Federacije.


Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Valerij Gerasimov izvestio je predsednika Vladimira Putina 7. avgusta da je ruska vojska zaustavila napredovanje Oružanih snaga Ukrajine u dubinu ruske teritorije.
Prema najnovijim informacijama ruskog Ministarstva odbrane, Kijev je od početka borbenih dejstava na kurskom pravcu izgubio više od 1.600 vojnika, 32 tenka i 23 oklopna transportera.

(Sputnik)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading