skadište municije
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen, ilustracija

Moskva ističe da su ruske trupe zauzele još jedno mesto u Donjeckoj oblasti. Vladimir Putin kaže da u toj oblasti ruska vojska dobro napreduje. Volodimir Zelenski tvrdi da ukrajinske snage ostvaruju rezultate u Kurskoj oblasti, ali da je na istoku zemlje situacija teška.

 

BLOG UŽIVO:

Zelenski: U Poltavi poginulo više od 50 ljudi, u toku akcija spasavanja

U Poltavi su u toku spasilačke akcije na mestu ruskog raketnog napada, u kojem je danas poginulo više od 50 ljudi, a više od 270 je povređeno, a organi reda i Ministarstvo odbrane istražuju sve okolnosti tragedije, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Ukrajine podnela ostavku

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Ukrajine Olga Stefanišina podnela je danas ostavku na tu funkciju, saopštio je predsednik Vrhovne rade Ruslan Stefančuk.

"Vrhovna rada Ukrajine primila je pismo o ostavci O. V. Stefanišine, potpredsednice Vlade Ukrajine za evropske i evroatlantske integracije", objavio je Stefančuk na Fejsbuku.

Direktor IAEA Grosi razgovarao sa Zelenskim

Direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi razgovarao je danas sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim u Kijevu o nuklearnoj elektrani Kursk.

Ranije danas, Grosi je na platformi Iks objavio da je započeo desetu posetu Ukrajini i razgovarao sa ukrajinskim zvaničnicima uoči posete nuklearki Zaporožje, prenela je agencija RIA Novosti.

Norveška izdvaja 53 miliona dolara za dronove i protivvazdušnu odbranu za Ukrajinu

Norveška vlada će izdvojiti 570 miliona norveških kruna (53,32 miliona dolara) Međunarodnom fondu za Ukrajinu (IFU) za kupovinu dronova i opreme za protivvazdušnu odbranu, navedeno je na sajtu vlade.

Ukrajinci potučeni; Oboren Mig-29

Najnoviji izveštaj ruskog Ministarstva odbrane:

Ruski sistemi PVO u toku proteklog dana oborili su ukrajinski MiG-29, tri projektila HIMARS i 37 dronova Oružanih snaga Ukrajine;

Ukrajinske snage izgubile su do 710 vojnika u zoni odgovornosti grupe "Jug";

Grupa "Istok" odbila je tri kontranapada ukrajinske vojske. Protivnik je izgubio do 150 vojnika;

 

NATO: Ne!

NATO ne želi da bude direktno umešan u sukob sa Moskvom, poručio je portparol ove vojne alijanse, odgovarajući tako na zahteve Ukrajine da njihove zapadne pristalice obaraju ruske rakete, ali i na spremnost poljskog ministra spoljnih poslova Radoslava Sikorskog da njegova država na ovaj način učestvuje u sukobu.

 

ISW: Rusi idu ka Harkovu

Ruske trupe sporo, ali uporno napreduju severno od Harkova, drugog po veličini grada u Ukrajini koji se nalazi na istoku zemlje.

Kijev post navodi da se to dešava dok ukrajinska vojska i dalje sprovodi ofanzivu u ruskoj pograničnoj Kurskoj oblasti koja je započela 6. avgusta.

 

Rusi napali Zaporožje; Ima mrtvih i ranjenih

Osmogodišnji dečak je među dve osobe koje su poginule u ruskim napadima na jugoistočni ukrajinski region Zaporožje, dok je treći poginuo u raketnom napadu na centralni grad Dnjepar, saopštili su načelnici tih oblasti.

 

Napad u Dnjepropetrovsku – jedan stradao, troje povređeno

U ponedeljak u večernjim časovima ruske snage napale su Dnjepropetrovsku oblast, saopštio je načelnik Dnjepropetrovske regionalne vojne uprave Sergej Lisak.

"Neprijatelj je napao Dnjepropetrovsku oblast. Poznato je da su u jednom od okruga Dnjepra oštećeni stambeni objekti“,  napisao je on na Telegramu.

Jedna osoba je stradala od posledica granatiranja, dok su tri povređene, naveo je Lisak. 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading