ZELENSKI UVEREN U POBEDU Ruska vojska uništila postrojenje HIMARS-a u Sumskoj oblasti (VIDEO)
Foto: EPA/EPA-EFE/OLEG PETRASYUK/EPA-EFE/STRINGER

Predsednik Volodimir Zelenski poručio je da će Ukrajina zadržati zauzetu rusku teritoriju sve dok ne primora Vladimira Putina na pregovore.

Blog uživo

Rusi tuku po VSU u Kurskoj oblasti

Ruski jurišni avioni Su-25 izveli su udare po ukrajinskim snagama i tehnici u Kurskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ukrajinski mediji izveštavaju o eksplozijama u Odeskoj oblasti.

Zelenski: Svi definisani ciljevi Kurske operacije se sprovode

Predsednik Volodimir Zelenski je izjavio da se svi zadaci definisani za za Kursk sprovode. 

"Danas je bio izveštaj glavnokomandujućeg Sirskog (Oleksandr), za svaki deo fronta, posebno za Kurahovski pravac Sprovode se apsolutno svi konkretni zadaci naše operacije Kursk", rekao je Zelenski.

Izrazio je zahvalnost vojnom osoblju koje je učestvovalo.

Ruska vojska uništila postrojenje HIMARS-a u Sumskoj oblasti

Ruska vojska je visokopreciznim raketama uništila nekoliko lansera HIMARS u Sumskoj oblasti Ukrajine koja se graniči sa ruskom Kurskom oblašću, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Kao rezultat izviđačkih aktivnosti Oružanih snaga Rusije, u rejonu sela Hrapovščina u Sumskoj oblasti otkriveni su kamuflirani višecevni raketni sistemi američke proizvodnje HIMARS, koje su isporučene ukrajinskoj vojsc - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Šolc: Ne posustajemo u vojnoj pomoći Kijevu

Nemačka neće posustati sa pružanjem vojne pomoći Ukrajini, poručio je  kancelar Olaf Šolc u vojnoj bazi u blizini grada Todendorf.

Šolc je time odagnao strahovanja da bi Berlin mogao da razočara Kijev zbog krize domaćeg budžeta i medijskih izveštaja o zamrzavanju nove vojne pomoći Nemačke.

Moskva: Četiri ukrajinska bespilotna čamca uništena u Crnom Moru

Četiri bespilotna čamca Oružanih snaga Ukrajine, koji su se uputili ka poluostrvu Krim, uništile su posade helikoptera pomorske avijacije u Crnom moru, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Putin se vratio iz Mongolije

Vladimir Putin se vratio sa svog putovanja u Mongoliju i danas posećuje istočni grad Vladivostok. Tamo se sastao sa kineskim potpredsednikom Han Šengom na Istočnom ekonomskom forumu, pre nego što je razgovarao sa zapovednikom ruske pacifičke flote admiralom Viktorom Lijinom, u pomorskoj bazi Primorske flotile ruske pacifičke flote.

Rusko MO: Upotrebili smo "kinžale", sve mete su pogođene

Prošlog jutra ruska vojska je napala odbrambena preduzeća u zapadnoj Ukrajini, izvestilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Izvršen je grupni udar visokopreciznim oružjem dugog dometa, uključujući hipersonične aerobalističke komplekse „Kinžal“ u napadu na preduzeća vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine koja se nalaze u gradu Lavovu“, saopštilo je rusko ministarstvo.

PANIKA RASTE, PREMA GRADU KREĆE 40.000 RUSKIH VOJNIKA "Nikada nisam video ovako nešto, biće gore nego u Bahmutu"

Kijev: Ruska vojska napala energetske objekte u šest ukrajinskih regiona

Ruska vojska napala je rano jutros energetska postrojenja u šest regiona Ukrajine, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo energetike na Telegramu.

Ministarstvo u svom saopštenju nije navelo dodatne detalje o razmerama štete na energetskim objektima.

(Reuters)

Prvi smimci: Napad u Lavovu (VIDEO)

Na ukrajinskim Telegram kanalima su se pojavili snimci udara u Lavovu.

 

 

Udarna vest u Ukrajini: Šef ukrajinske diplomatije Dmitro Kuleba podneo ostavku!

Zelenski: Zadržaćemo teritorije u Kursku dok Putin ne sedne za pregovarački sto

Ukrajina planira da zadrži teritorije koje kontroliše u Kurskoj oblasti dok ne primora ruskog predsednika Vladimira Putina da sedne za pregovarački sto, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.


"Ne treba nam ruska teritorija. Cilj naše operacije je da obnovimo naš teritorijalni integritet", rekao je Zelenski  u intervjuu za En-Bi-Si njuz. 
Odgovarajući na pitanje da li Ukrajina planira da dugo drži rusku teritoriju, on je rekao: "sa konceptualne tačke gledišta, mi ćemo je zadržati".

Zelenski je objasnio da će Ukrajina "kontrolisati" ovu teritoriju, jer je to, kako je naveo, sastavni deo njegovog "plana za pobedu" u ratu. On je dodao da će ovaj predlog predstaviti međunarodnim partnerima, posebno Sjedinjenim Američkim Državama.

Govoreći o teritoriji koju Ukrajina trenutno drži u sastavu Rusije, Zelenski je rekao: „Za sada nam je to potrebno“.

On je dodao da neće komentarisati da li Ukrajina planira da pokuša da preuzme kontrolu nad još više ruskih teritorija.
 

KRVAVO JUTRO U UKRAJINI, SVE GORI! Putin poslao bombardere da spale sve!

Rusi javljaju: Izvršen Napad na aerodrom u Dolgincevu

Oružane snage Rusije napale su aerodrom u Dolgincevu kod Krivog Roga u Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine, gde su se u trenutku dolaska nalazili MiG-29 i mnogo dronova. Ovo je rekao Sergej Lebedev,  koordinator tajne organizacije koja deluje u interesu ruskih vlasti na teritoriji koju kontroliše Ukrajina.

„U šest sati ujutru (po lokalnom vremenu) 4. septembra udaren je aerodrom u Dolgincevu kod Krivog Roga... Na aerodromu je bio veliki broj bespilotnih letelica sa mlaznim motorima, a u trenutku dolaska je bio MiG- 29. Obično avioni poleću sa „uzbunom“, ali u ovom trenutku nije bilo zvuka poletanja, ali je bila veoma snažna eksplozija - rekao je sagovornik agencije, pozivajući se na kolege.

Osim toga, prema informacijama otpora, nedavno su se u blizini aerodroma naselili piloti za obuku i njihovi strani instruktori.

Eksplozije u krivom rogu

Eksplozije su se dogodile u ukrajinskom gradu Krivom Rogu u Dnjepropetrovskoj oblasti, usred upozorenja o vazdušnom napadu, prenosi ukrajinsko izdanje "Zerkalo nedeli".

- Krivi Rog, lokalna javnost izveštava o eksplozijama - navodi se na njihovom Telegram kanalu.

Ukrajinski mediji: Nakon više ukrajinskih zvaničnika, i Kuleba podnosi ostavku

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba planira da podnese ostavku, a u kabinetu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog traži se zamena za njega, prenosi Ukrajinska pravda, pozivajući se na neimenovane sagovornike u timu Zelenskog.

Izvori navode da je najverovatniji kandidat prvi zamenik ministra spoljnih poslova Andrej Sibiga.

Takođe su dodali da bi moglo doći do novih otpuštanja u vladi, kao i da promene neće uticati na ukrajinskog premijera Denisa Šmihala koji će ostati na funkciji.

Šef parlamentarne frakcije "Sluge naroda" David Arakamija najavio je da će ove nedelje doći do "velikog resetovanja vlade", koje će uticati na više od 50 odsto članova kabineta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading