volodimir zelenski
Foto: EPA

- U obaveštajnim izveštajima GUR-a i Spoljne obaveštajne službe dobio sam detaljne informacije o mogućnostima koje su dostupne Ukrajini, kao i o pretnjama. Vidimo koji su koraci planirani u Moskvi, postupićemo u skladu sa tim – onoliko koliko je potrebno zarad Ukrajine - naveo je Zelenski u večerašnjem video obraćanju, prenosi Ukrinform.

On je istakao da je apsolutni prioritet Ukrajine pravedan mir, a na svaki projektil, dron "i na sve korake neprijatelja, na svaki pokušaj da ovaj rat bude duži i brutalniji, svet će neminovno odgovoriti".

"I želim sada da poručim svima u svetu koji i dalje žele da nekako pomognu (ruskom predsedniku Vladimiru) Putinu, učinićemo sve ne samo da zaštitimo našu državu i narod, već i da konsolidujemo svet zarad snažnih odgovora na podstrekavanje rata ili bilo kakvog pokušaja da se rat nastavi", rekao je Zelenski.

On je dodao da je danas saslušao i izveštaj vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine i zahvalio vojnicima koji drže front na Pokrovskom, Kurahovskom i drugim pravcima i štite ukrajinske položaje. 

"Glavna stvar je odlučnost. Odlučnost Ukrajinaca je više nego dovoljna. Odlučnost partnera treba da postane mnogo dalekosežnija", zaključio je Zelenski.

Danas je na ukrajinskom frontu došlo do 76 borbenih okršaja, a trenutno se najžešće bitke vode u pravcu Kurahova i Pokrovskog, navodi Ukrinform, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading