UKRAJINSKI PILOTI KRENULI NA OBUKU Oglasio se Putin i poslao jaku poruku
Foto: EPA/EPA-EFE/OLEG PETRASYUK/EPA-EFE/STRINGER

SAD će obezbediti Ukrajini novu pomoć, više od 700 miliona dolara, a Britanija najmanje 600 miliona funti, najavili su šefovi diplomatija tih država tokom posete Kijevu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručuje da bi Moskva mogla da uvede ograničenje izvoza strateških sirovina, posebno kada je reč o uranijumu, titanijumu i niklu.

 

Blog uživo

 

 

Ruski avioni Su-25 u akciji

Ruski avioni Su-25 izveli su napad na ljudstvo i tehniku ukrajinskih snaga u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Veliko upozorenje Putina: To će značiti rat!

Direktno učešće zemalja Zapada u sukobu u Ukrajini menja njegovu suštinu i Rusija će biti prinuđena da donese odluke na osnovu tako stvorenih pretnji, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

 

Umerov: Ukrajinski piloti su počeli obuku na F-16 u Rumuniji


Ukrajinski piloti počeli su obuku na F-16 u Rumuniji, izjavio je danas ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov.

Kako je preneo Unian, Umerov je imao plodan telefonski razgovor sa rumunskim ministrom odbrane Angelom Tilvarom. 

 

Ukrajinska policija: Više od 200 slučajeva paljenja vojnih vozila iza kojih stoji FSB

U Ukrajini je registrovano više od dve stotine slučajeva paljenja automobila koji pripadaju Oružanim snagama, saopštio je direkor Nacionalne policije Ivan Vihovski tokom međunarodne konferencije "Ujedinjeni za pravdu. Odgovornost za napade na civilne objekte".

"Ovo je konkretno akcija ruske Federalne službe bezbednosti (FSB). Oni regrutuju našu omladinu i, nažalost, imamo više od 200 slučajeva paljenja vojnih vozila. Od toga su više od 50 počinila sama deca, ne shvatajući posledice i odgovornost", rekao je on, prenosi Strana.ua

VOJNI ANALITIČARI ZABEZEKNUTI! Zelenski formirao elitnu brigadu, a onda uradio nešto šokantno!

Umerov na poligonu Bundesvera

Ministar odbrane Rustem Umerov je zajedno sa delegacijom posetio Severni centar za obuku Komande za specijalnu obuku na vojnom poligonu na severu Nemačke, gde se obučavaju ukrajinski borci, saopštio je Bundesver.

Do kraja godine, Severni centar će obučavati ukupno 20.000 ukrajinskih vojnika, za šta je uključeno nekoliko stotina nemačkih vojnika.

(Ukrinform)

LEDI KRV U ŽILAMA I NAJHRABRIJIMA! Rusi ispalili smrtonosne rakete na frontu (VIDEO)

Lavrov: Zapad "ručno" koordinira udare Kijeva na civilne ciljeve

Zemlje NATO-a koordiniraju udare ukrajinskih oružanih snaga na civilne ciljeve, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa šefovima diplomatskih misija akreditovanih u Moskvi u formatu okruglog stola o situaciji oko Ukrajine.

"Zapadni vojni specijalisti bukvalno ručno koordiniraju udare visokopreciznim oružjem protiv ciljeva koje sam pomenuo, čisto civilnih ciljeva", rekao je šef diplomatije.

Lavrov je pojasnio da su zadaci Kijeva uništavanje stambenih zgrada, energetske i industrijske infrastrukture, kao i društvenih objekata na teritoriji Rusije. Prema njegovim rečima, broj ovakvih napada svakim danom je sve veći. On je pomenuo pogubljenja civila u Kurskoj oblasti.

(Izvestija)

Ruski FAB udario na ukrajinske oružane snage (VIDEO)

Ruski FAB udario na ukrajinske oružane snage u šumama Kurske oblasti, objavio je kanal "Military Summary" uz opis snimka.

 

 

 

Ruska artiljerija gađala vozila Oružanih snaga Ukrajine u blizini Novosadova (VIDEO)

 

 

 

Moskva: Uništen "abrams M1" tokom zauzimanja Memrike

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak uništenja tenka "abrams M1" američke proizvodnje tokom zauzimanja sela Memrik u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) od Oružanih snaga Ukrajine.

Kako se navodi uništene su desetine jedinica vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine, uključujući američki tenk "abrams", razna oklopna borbena vozila zapadne proizvodnje i mnoge ukrajinske dronove raznih tipova, uključujući velike industrijske heksakoptere preuređene za vojne svrhe.

(Izvestija)

UKRAJINCI TVRDE DA SU SRUŠILI RUSKI AVION VREDAN 50 MILIONA DOLARA Isplivali snimci (VIDEO)

Maročko: Ruske snage preuzele kontrolu naselja Makejevka

Vojska Rusije preuzela je kontrolu naselja Makejevka, koje se nalazi na teritoriji samoproglašene Luganske Narodne Republike koju su privremeno zauzele ukrajinske snage, izvestio je vojni ekspert Andrej Maročko.

Prema njegovim rečima, ruska vojska je poboljšala taktičku situaciju u Makejevki.

- Ova činjenica je omogućila da se pod vatrom kontrolišu svi položaji ukrajinskih militanata koji se nalaze unutar administrativnih granica naselja - rekao je Maročko u intervjuu za Tas.

(Tas, Izvestija)

MASOVNI RUSKI NAPAD DRONOVIMA NA UKRAJINSKI GRAD Sve je u plamenu, šahidi se zabijali u zgrade i škole, isplivali snimci (VIDEO)

Eksplozije u više mesta u Ukrajini

Eksplozije su se dogodile u četvrtak uveče u Kijevu i Kijevskoj oblasti, kao i u Starokonstantinovu u Hmeljničkoj oblasti na zapadu Ukrajine, gde se nalazi aerodrom Oružanih snaga Ukrajine, javlja "Telegraf", prenosi RIA.

- Kijev i region su noću čuli mnoge eksplozije... Starokonstantinov, oblast Hmeljnicki, obavešten je o brojnim eksplozijama u regionu - navodi se u objavu na Telegramu.

Kako se pojašnjava, eksplozije su se noću čule i u Dnjepropetrovskoj, Poltavskoj, Viničkoj i Odeskoj oblasti .

Kremlj zapretilo odgovorom ako se dozvole udari duboko unutar teritorije Rusije

Kremlj je saopštio da će Moskva primeniti, kako je nazvala, "srazmeran odgovor" ako Sjedinjene Američke Države dozvole Ukrajini da koristi američke rakete sistema ATAKMS za udare duboko unutar teritorije Rusije.

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da njegova administracija trenutno rešava to pitanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading