Ruski vojnik
Foto: Printscreen/Foto: Printskrin

Ruske snage su kod Sudže porazile nekoliko brigada Oružanih snaga Ukrajine, jedinicu ukrajinskih snaga za specijalne operacije (SOF) i odred američke PVK "Napred", rekao je za RIA Novosti komandant jedne od jedinica specijalnih snaga „Ahmat“ sa pozivnim znakom Aid.

„Izgubili su nekoliko hiljada, nekoliko stotina samo tehnike, gubici su ogromni, ali unose, unose, unose. Iskrvarili smo ih na suvo, uništili veći deo 61. brigade, 80. brigade, 82. brigade, poslali su 95. brigadu, i mi smo je uništili“, rekao je on.

Nakon toga su Oružane snage Ukrajine, kako je preneo Aid, u Kursku oblast dovele 92. jurišnu brigadu, 106. brigadu teritorijalne odbrane, novi bataljon 80. brigade i nekoliko drugih jedinica. U toku je preraspoređivanje i 72. brigade sa Ugledara i 47. mehanizovane brigada.

Prema njegovim rečima, u rejonu Sudže su se pojavile i snage za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine i dovedene su dodatne strane privatne vojne kompanije.

„Ušao je SSO, ušla je privatna vojna kompanija "Forward" (američka privatna vojna kompanija Forvard Observation Group) – ovo nije neka strana legija Gruzijaca izgubljenih na okretu ili Poljaci, to su posebno obučeni profesionalni vojnici“, rekao je Aid.

Prema rečima komandanta, novostvorene snage su takođe pretrpele značajne gubitke.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading