Ugnjedar
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Osam osoba je poginulo, a 11 povređeno u jutrošnjem ruskom napadu dronovima na bolnicu u Sumiju, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.


"Rusija je udarila 'šahedima' jednu od gradskih bolnica. Do sada je umrlo osam osoba. Moje saučešće porodicama i najmilijima. Jedanaest osoba je povređeno, 113 pacijenata je evakuisano iz bolnice", napisao je Zelenski na Telegram kanalu.


Prema njegovim rečima, u toku je akcija spasavanja i otklanjanja posledica napada, kao i pružanja neophodne pomoći onima kojima je potrebna.  
"Svi u svetu koji pričaju o ovom ratu treba da obrate pažnju na to gde Rusija udara. Oni se bore sa bolnicama, civilnim objektima, životima ljudi. Samo sila može naterati Rusiju na mir. Mir kroz silu je jedini pravi put", poručio je ukrajinski lider. 


Ranije je saopšteno, da su ruske snage danas dva puta pogodile medicinsku ustanovu u gradu Sumi. 
U trenutku eksplozija u bolnici je bilo 86 pacijenata, od kojih 15 teško pokretnih i 38 zaposlenih u ustanovi. 


Pored toga, ruske trupe su izvele vazdušni napad bespilotnim letelicama na stambeni kvart u Sumi, u kojem nije bilo žrtava.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Goran

28.09.2024 20:24

Ajde, a od pocetka rata su se nacisti Azova krili po bolnicama, skolama, zgradama, stanicama, i ostalim naseljenim mestima misleci da Rusija ih nece bombardovati.