Rusija i Ukrajina rat
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen


Trenutni sukob između Ukrajine i Rusije ostavio je za sobom trag uništenja, sa gradovima i selima razorenim i hiljadama žrtava i raseljenih osoba s obe strane. Međutim, usred mračnih statistika, postoje priče o izuzetnoj hrabrosti i snalažljivosti koja se suprotstavlja šansama. Takav je slučaj grupe ukrajinskih vojnika koji su pokazali nepokolebljivu hrabrost i brzo razmišljanje u opasnoj situaciji.

Video koji kruži društvenim mrežama zabeležio je uznemirujuću misiju devet članova 36. pomorske brigade Ukrajine dok su se trudili da pomognu u evakuaciji svojih kolega vojnika okruženih ruskim snajperistima u gradu Ljubimovka. Uprkos neposrednoj opasnosti koju su predstavljale okružujuće ruske snage, ukrajinski vojnici su ostali nepokolebljivi u svojoj misiji da pomognu svojim drugovima.

 

 


Dok su se ruski snajperi približavali opsednutim ukrajinskim vojnicima, došlo je do napetog zastoja. Odbijajući da se predaju, Ukrajinci su se našli u teškoj situaciji kada su Rusi probili zgradu u kojoj su potražili utočište. U očajničkom apelu svom komandantu, zatražili su artiljerijsku vatru da cilja zgradu, što je na kraju dovelo do kiše granata koje su padale na strukturu. Čudesno, svih devet ukrajinskih vojnika uspelo je da se izvuče neoštećeno, dok je značajan broj ruskih vojnika poginuo u napadu.

Dramatični događaji koji su se odvijali u Ljubimovki ističu izvanrednu hrabrost i snalažljivost koju su pokazale ukrajinske odbrambene snage usred neprijateljstva. Dok holivudski filmski stvaraoci i pripovedači nastoje da stvore zanimljive zaplete kako bi očarali publiku, akcije ukrajinskih vojnika na bojnom polju služe kao stvarna demonstracija hrabrosti i odlučnosti koja se može meriti sa bilo kojom fikcionalnom pričom.

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading