Bora Đorđevic
Foto: Alo/e-stock/Stevan Ranković

Neponovljivi Borisav Bora Đorđević (1952-2024), frontmen Riblje čorbe, preminuo je u 72. godini.

Tokom njegove lavovske borbe koja je trajala nedeljama, rokeru je najveća podrška bila supruga Dubravka.

U intervjuu koji je dao pre samo nekoliko meseci, Bora je otkrio da je upravo ona najveći razlog njegove volje za životom.

- Verovatno bih se ugasio negde usput da nisam došao u Sloveniju jer sam suviše divljao. I to ima svojih dobrih strana, ali malo sam preterivao. Shvatio sam to kada su prestali da mi rade pojedini delovi, a nije bilo rezervnih. Nisam odmah reagovao, opustio sam se. Čovek prvo pomisli “Teraću dokle mogu”, ne zabrine se uopšte. Sada znam pored koga sam i ko me voli, i da ima smisla truditi se da potraješ što duže, da bi i ta ljubav potrajala - rekao je Bora tada sa osmehom.

Bora Đorđevic

ATA Images

 

Iako se ni tada nije osećao najbolje, Bora je zadržao energiju mladića i svoj prepoznatljivi smisao za humor.

- Bio sam dečkić kada smo se sreli, imao sam 61 godinu. Žao mi je što je nisam upoznao ranije. Deset godina smo zajedno - našalio se roker.

Ništa manje snage mu nije davala bezuslovna ljubav koju su mu pružali ljubitelji njegove muzike širom regiona, o čemu je govorio u intervjuu za Grand.

- Teže mi je da se popnem na binu nego da pevam. Posle sam prazan i srećan na neki način jer sam dao sve od sebe. Sviraš zato što voliš, a pare će doći. Kad ne bih pevao, onda bolje da me nema. Ne bi imalo smisla - poručio je frontmen grupe „Riblja Čorba“.

Grand 

BONUS VIDEO: 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading