Sonja Savić
Foto: Printscreen/Foto: Foto: Youtube/printscreen

Sonja Savić bila je jedna od najtalentovanijih dramskih i filmskih umetnica osamdesetih godina u velikoj Jugoslaviji.

Umrla je u 48. godini, sama i napuštena, okružena špricevima, u praznom stanu u Beogradu.

Sonja Savić ostavila je dubok trag u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji, a samo neka ostvarenja u kojima ju je publika s ovih prostora zavolela su "Šećerna vodica", "Braća po materi", "Majstor i Šampita"...

Sonja je rođena 15. septembra 1961. u Čačku, Iza nje su ostali brojni filmovi i serije u kojima je igrala i koji nas uvek iznova podsećaju na njen talenat.

Glumom je počela da se bavi u amaterskim trupama, a debitovala je na filmu "Leptirov oblak" 1977. godine. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1982. godine u klasi profesora Minje Dedića.

Njen privatni život imao je mnogo uspona i padova, odbacivala je sve tabue, oštro je kritikovala svako licemerje i prema njenim rečima, opštu čamotinju i žabokrečinu kulturnog establišmenta.

Njen kraj je bio tragičan - pronađena je mrtva u stanu u kojem je od nameštaja bio samo dušek.

Ležala je na dušeku, okružena špricevima, a istragom je utvrđeno da je preminula od prevelike doze narkotika. Imala je samo 43. godine.

Sonja je pronađena mrtva 2008. godine, u Kursulinoj ulici, u svom stanu, na Vračaru. Zvanični izveštaj obdukcije pokazao je da je Sonja preminula usled prevelike doze narkotika, a informacija koja je duboko potresla javnost jeste da je Sonja pronađena u stanu koji, osim prljavog dušeka, nije imao drugi nameštaj.

Sahranjena je 25. septembra u selu Donja Gorevnica kraj Mrčajevaca, na sahranu je došla Dara Rančić, kojoj je Sonja držala časove, a ostalih kolega i javnih ličnosti drugih profesija nije bilo. To se pravdalo na razne načine. Od toga da su Sonju svi zaboraviti do toga da nisu bili obavešteni o datumu i mestu sahrane

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading