alen delon
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Alen Delon, jedan od najpoznatijih i najšarmantnijih francuskih glumaca, preminuo je 18.08.2024. u 89. godini.

On je ostavio neizbrisiv trag u svetu filma i postao simbol evropske kinematografije.

Rođen je 8. novembra 1935. godine u predgrađu Pariza, a kao tinejdžer započeo je svoju karijeru, ali je ubrzo postao međunarodna zvezda zahvaljujući svojoj harizmi i izuzetnim glumačkim sposobnostima.

Sahrana čuvenog francuskog glumca zakazana je za 28. avgust. Opelo će se održati u katoličkoj crkvi Sen Sulpis, a Delon će biti sahranjen na groblju Per Lašez u Parizu. 

Ovde su kremirani i srpski knez Božidar Karađorđević, slikar Svetislav Jovanović, reditelj Aleksandar Saša Petrović i čuveni Goran Paskaljević.

Služba će početi u 10 sati ujutru i biće privatna, u skladu sa molbom porodice koja insistira na razumevanju u ovim teškim momentima. Očekuje se da će sahrani prisustvovati predsednik Emanuel Makron sa suprugom Bridžit, kao i mnogobrojne Delonove kolege iz sveta umetnosti.

„Spreman sam da umrem“

Alen je početkom 2018. godine istakao da je spreman da napusti ovaj svet.

- Mrzim vreme u kojem živimo, povraća mi se od toga. Postoje ljudi koje mrzim. Sve je lažno, bitan je samo novac. Napustiću ovaj svet bez trunke žaljenja - izjavio je tada Delon za magazin "Paris Match" i otkrio da je njegova poslednja želja da na onaj svet zajedno sa njim ode i njegov pas Lobo.

Alo! / Kurir

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading