alen delon
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Poznati francuski glumac Alen Delon, koji je preminuo 18. avgusta, biće sahranjen danas na svom imanju La Brilri u Dišiju, uz maksimalnu moguću privatnost.

Prema izveštajima, specijalna dozvola od lokalnog prefekta omogućila je da se Delonova sahrana obavi u privatnoj kapeli na njegovom posedu. Porodica i oko 50 najbližih prijatelja i saradnika prisustvovaće ispraćaju. Ceremoniju će predvoditi Žan-Mišel Di Falko, bivši biskup i dugogodišnji Delonov prijatelj.

Alen Delon

Shuterstoock

 

Kako bi se očuvala privatnost, svim prisutnima biće zabranjeno snimanje i korišćenje mobilnih telefona tokom ceremonije. Takođe, lokalne vlasti su zabranile letove iznad imanja tokom vikenda, po zahtevu porodice.

Za bezbednost će biti zaduženo najmanje 80 žandarma, a očekuje se i prisustvo velikog broja poštovalaca njegovog lika i dela, kao i veliki broj novinara iz celog sveta.

Iako je Delon tokom svog života želeo da njegov omiljeni pas, belgijski ovčar Lubo, bude sahranjen sa njim, njegova deca su, nakon reakcije aktivista za zaštitu životinja, odlučila da zadrže psa.

Alen Delon je preminuo 18. avgusta u 89. godini nakon duge borbe sa bolešću.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading