Japan Japanska zastava
Wikipedia
Japan Japanska zastava

Wikipedia

Japan, Foto: Wikipedia

Ugovore o donaciji potpisali su u Beogradu predstavnici lokalnih samouprava i ambasador Japana u Srbiji Djuići Takahara, koji je izrazio očekivanje da će realizacijom tih projekata odnosi Srbije i Japana još više ojačati.

"Moja želja je da projekti budu uspešno realizovani, kao i da doprinesu poboljšanju osnovnih životnih uslova ljudi u Srbiji", kazao je Takahara, a prenelo Ministarstvo rada i socijalne politike.

Državni sekretar tog ministarstva Nenad Ivanišević zahvalio je vladi i narodu Japana na svim dosadašnjim donacijama, navodeći da će ta sredstva mnogo značiti važnim ustanovama u sistemu socijalne zaštite Srbije.

Ivanišević je podsetio da je Vlada Japana uvek pomagala Srbiji kada je to bilo najpotrebnije, "i u migrantskoj krizi i nakon velikih poplava".

Sredstva iz donacije Vlade Japana namenjena su JKP "Komunalac" iz Vlasotinca, Domu za odrasla invalidna lica iz Doljevca, predškolskoj ustanovi "Poletarac" iz Žagubice i prokupačkoj Poljoprivrednoj školi "Radoš Jovanović". Ugovori o grantovima za unapređenje osnovnih potreba stanovništva potpisani su i s predstavnicima Doma zdravlja u Vladičinom Hanu, Grada Subotice, OŠ "Stepa Stepanović" iz Čačka i Doma zdravlja u Blacu.

Vlada Japana poklonila je Srbiji više od 500 miliona evra od 1999. godine, a u istom je periodu za realizaciju projekata za osnovne potrebe stanovništva izdvojila više od 12,4 miliona evra.

 

Komentari (1)

stranac

28.02.2017 21:53

petog marta istice rok da POKLONITE drzavi vase trofejno oruzje.interesantan podatak je da je eu srbiji dala 6 miliona eura da drzava OTKUPI to oruzje od gradjana.ovim putem apelujem na sve donatore da prestanu da daju donacije,gradjani od toga nemaju nikakve koristi a te pare se koriste samo za izborne kampanje i dalje bogacenje vladajucih lopova.prema tome,zavrnite slavine pa ce mozda ovi paraziti sami da sidju s vlasti a mi cemo onda bolje ziveti i sa manje para.