Super ideja za ručak: Pohovana boranija iz rerne
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • oko 300 
  • 400 gr. boranije
  • 2-3 jaja
  • 200 gr. prezli (ne potroše se sve)
  • 1 kašika brašna
  • so 
  • 1 kašićica belog luka u prahu (ili izrendajte svež)
  • 1 kašičica sitne crvene paprike (aleva) 
  • malo muskantnog oraščića (ja stavim samo kad imam) 
  • ulje za prelivanje

Skuvajte boraniju u posoljenoj vodi (2 kašičice soli), procedite i ostavite da se prohladi. Izmešajte sa kašikom brašna, potom u umućena jaja koja ste predhodno posolili (2 prstohvata soli).

Napravite mešavinu od prezli, belog luka, sitne paprike i muskantnog oraščića (mogu drugi začini) pa svaku boraniju posebno uvaljajte. Ređajte na podmazanu tepsiju ili stavite pek papir. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 20 minuta. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading