TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA Kiflice će biti vazdušaste i mekane ako u testo dodate 1 sastojak
Recept pred vama učiniće da kiflice budu još mekše i vazdušastije. Potrebno je samo da u testo ubacite pavlaku.
Sastojci:
500 g brašna
1 suvi kvasac
prašak za pecivo
1 belance
1 mala kašika šećera
250 ml mleka
30 g maslaca
80 g kisele pavlake
Za premaz:
1 žumance
semenke po želji
Priprema:
Pomešajte brašno sa suvim sastojcima. Mleko i maslac zagrejte da bude mlako pa dodajte u smesu sa brašnom: Ubacite i belance i pavlaku pa sve dobro umešajte. Ostaviti da miruje 30 minuta. Pripremite pleh obložen papirom za pečenje.
Nakon pola sata testo izručite na pobrašnjenu površinu i mesite. podelite na 2 dela. Oba dela razviti u što veći krug pa seći na trouglove veličine po želji. Zavijati ih od šireg ka užem delu i stavljati na pleh. Ostavite ih da stoje 20 minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Kiflice premazati mešavinom žumanceta i malo vode, posuti semenkama po želji i peći 20-25 minuta.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)