Gotove za deset minuta: Mekike sa jogurtom (RECEPT)
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci

  • 500 ml mleka
  • 1 kvasac
  • 1 pecivo
  • 4 jaja
  • 1 kašika sol
  • 200 ml jogurt
  • 1kg/400g brašno (manje više)

Priprema

Stavite brašno, jaja, pecivo, jogurt, so i mleko sa kvasecem i zamesite testo (kao za kiflice) da nije tvrdo. Dobro ga izmesite i stavite u veću vanglu koju ste prethodno namazali sa uljem.

Prekrijete testo sa najlon folijom (samo jednu stranu namažite uljem, da vam se testo ne bi lepilo za najlon) i stavite ga u frižider. Ovako spremno testo stoji i do 7 dana u frižideru.

Kad poželite da pržite ,izvadite testo i sa rukama pravite mekike (razvlačite sa prstima što tanje korice). U posudu u kojoj ih pržite stavlja se malo ulja zagreje se i prže se mekike. Testo koje vam je ostalo opet se vraća u frižider, i sprema se po potrebi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading