Gotove za deset minuta: Mekike sa jogurtom (RECEPT)
Sastojci
- 500 ml mleka
- 1 kvasac
- 1 pecivo
- 4 jaja
- 1 kašika sol
- 200 ml jogurt
- 1kg/400g brašno (manje više)
Priprema
Stavite brašno, jaja, pecivo, jogurt, so i mleko sa kvasecem i zamesite testo (kao za kiflice) da nije tvrdo. Dobro ga izmesite i stavite u veću vanglu koju ste prethodno namazali sa uljem.
Prekrijete testo sa najlon folijom (samo jednu stranu namažite uljem, da vam se testo ne bi lepilo za najlon) i stavite ga u frižider. Ovako spremno testo stoji i do 7 dana u frižideru.
Kad poželite da pržite ,izvadite testo i sa rukama pravite mekike (razvlačite sa prstima što tanje korice). U posudu u kojoj ih pržite stavlja se malo ulja zagreje se i prže se mekike. Testo koje vam je ostalo opet se vraća u frižider, i sprema se po potrebi.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
stil.kurir.rs/alo.rs/S.Ć
Komentari (0)