MEKE I VAZDUŠASTE Mekike bez kvasca, starinski recept za savršeno domaće pecivo
Mekike su ukusno pecivo koje možete da jedete sa slanim ili slatkim prilozima, jer odlično se slažu sa čašom jogurta i krem sirom, kao i sa domaćim džemom.
Sve sastojke koji su vam potrebni imate kod kuće, pa ne morate ni do radnje da idete.
Izuzetno ukusne, mekane i vazdušaste, ne postoji osoba koja će ih odbiti.
SASTOJCI:
350 g brašna
10 g praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
225 ml hladnog mleka
2 ravne kašičice soli
12 ml ulja
PRIPREMA:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i postepeno sipajte mleko.
Sjedinite smesu, pa sipajte ulje.
Umesite testo i pokrijte, pa ostavite 40 minuta.
Testo zatim premesite, umotajte u providnu foliju, pa ostavite da odmori oko 4-5 sati na sobnoj temperaturi ili stavite u frižider preko noći.
Razvucite testo prstima ili oklagijom, na 1/2 cm debljine, pa isecite trake.
Zatim uzmite štapić za ražnjiće i malo ga pokvasite.
Pritisnite po sredini svaku traku od testa, a zatim stavite dve trake jednu na drugu i opet pritisnite po sredini.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
stil.kurir.rs/alo.rs/S.Ć
Komentari (0)