Prste da poližeš: Recept za pohovane batake punjene krompirom i kačkavaljem
Sastojci:
- 4 bataka sa karabatkom
- 4 srednja krompira
- 150 gr kačkavalja
- vegeta
- aleva paprika
- ulje za prženje
Za pohovanje:
- 2 jaja
- prezle
- brašno
Priprema:
Krompir oljuštite, pa skuvajte.
Sa bataka skinite kožu. Dinstajte batake na klasičan način, ispržite ih. U toku prženja dodajte po malo vode, dodajte i začine.
Pržene batake otkostite i sitno isckajte. Seckano meso pomešajte sa krompirom, dodajte vegetu i alevu papriku po ukusu.
Od smese formirajte batak tako što najpre formirate kao pljeskavicu u ruci, pa dodate rendani kačkavalj i stavite kosku.
Lepo oblikujte. Uvaljajte u brašno, jaje pa prezle.
Pržite u dubokom ulju.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)