Probajte i ovu verziju: Musaka sa plavim patlidžanom
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 1 veći plavi patlidžan
  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 jajeta
  • 1/2 čaše kisele pavlake
  • 1/2 čaše jogurta
  • 1/2 čaše vode
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica suvog začina
  • 3-4 kašike brašna
  • po ukusu soli
  • po ukusu mleveni bibera
  • po želji peršuna

Priprema

Plavi patlidžan operite i izrežite na tanke uzdužne šnite, Posolite i ostavite da odstoje neko vreme kako bi izgubile svoju gorčinu.

Nakon toga ih obrišite papirnim ubrusom pa ih sa obe strane uvaljajte u brašno i kratko propržite na malo ulja sa obe strane. Na malo ulja prodinstajte sitno secknu glavicu crnog luka pa dodajte mleveno meso.

Posolite, pobiberite i kratko propržite. U vatrostalnu posudu za pečenje stavite red plavog patlidžna, pa red mlevenog mesa, pa ponovo red patlidžana.

Posebno umutite jaja sa kiselom pavlakom, jogurtom i vodom, dodajte suvi začin i alevu papriku i time prelijte jelo. Odozgo pospite seckanim peršunom.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok odozgo ne porumeni. Poslužite toplo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading