Probajte i ovu verziju: Musaka sa plavim patlidžanom
Sastojci
Potrebno je:
- 1 veći plavi patlidžan
- 200 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 jajeta
- 1/2 čaše kisele pavlake
- 1/2 čaše jogurta
- 1/2 čaše vode
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica suvog začina
- 3-4 kašike brašna
- po ukusu soli
- po ukusu mleveni bibera
- po želji peršuna
Priprema
Plavi patlidžan operite i izrežite na tanke uzdužne šnite, Posolite i ostavite da odstoje neko vreme kako bi izgubile svoju gorčinu.
Nakon toga ih obrišite papirnim ubrusom pa ih sa obe strane uvaljajte u brašno i kratko propržite na malo ulja sa obe strane. Na malo ulja prodinstajte sitno secknu glavicu crnog luka pa dodajte mleveno meso.
Posolite, pobiberite i kratko propržite. U vatrostalnu posudu za pečenje stavite red plavog patlidžna, pa red mlevenog mesa, pa ponovo red patlidžana.
Posebno umutite jaja sa kiselom pavlakom, jogurtom i vodom, dodajte suvi začin i alevu papriku i time prelijte jelo. Odozgo pospite seckanim peršunom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok odozgo ne porumeni. Poslužite toplo.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)