TERAPIJA LEDOM Kriomasaža je jedan od najstarijih i najdostupnijih načina lečenja bolnih stanja
Foto: Shutterstock

Hladnoća izaziva sužavanje krvnih sudova. Nakon prestanka masaže dolazi do prirodnog zagrevanja tkiva, odnosno temperatura tkiva se vraća na normalnu temperaturu tela, što dovodi do širenja krvnih sudova, čime se povećava cirkulacija i ishrana tkiva, a ubrzavaju se dotok krvi i metabolizam, kažu u Centru za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i fitnes "Master Physical".

PARCIJALNO I APARATURNO

U ordinaciji se radi parcijalna krioterapija uz pomoć aparata „gejm redi“. Pored toga što hladi, aparat vrši pritisak, koji je veoma sličan ručnoj masaži, tako da nakon jednog tretmana koji traje 15 minuta, otok , odnosno obim povređenog segmenta, može biti manji za dva-tri centimetra u obimu, što znači da sama kriomasaža ubrzava proces oporavka tkiva.

KAKO SE IZVODI

Aplikovanje leda traje između 20 i 30 minuta. To je dovoljno vremena da dođe do snižavanja temperature tela i do vazokonstrikcije. Nakon kriomasaže sledi limfna drenaža 30 do 40 minuta, specijalnim kremama, koje sadrže aktivne materije za razgradnju masnih naslaga i celulita, a koje zbog vazokonstrikcije i vatodilatacije dospevaju do svih delova potkožnog tkiva.

DUGOTRAJNI EFEKTI

Efekat kriomasaže i limfne drenaže je povećanje cirkulacije, ubrzanje metabolizma, ubrzanje protoka limfe, razgradnja masnih naslaga i celulita, povećana diureza, povećano izbacivanje tečnosti prirodnim putem, a sa njom i izbacivanje toksina masnih naslaga i štetnih materija iz organizma. Nakon tretmana potrebno je popiti dve-tri čaše vode.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading