Njoke sa piletinom i povrćem, zadovoljstvo koje se prepričava!
alo.rs
piletina
 Foto: printscreen/facebook

SASTOJCI:

Pileće belo meso - 650 g
Crni luk - 1 glavica
Beli luk - 2,3 čena
Šargarepa - 2,3 komada
Paradajz - 1 komad
Paradajz pire - 200 ml
Pavlaka za kuvanje - 200 ml
Kačkavalj - 200 g
Šampinjoni - 200 g
Njoke - 500 g

PRIPREMA:

Za početak, prvo spremiti piletinu tako što je naseckamo na kockice i propržimo na malo ulja. Po ukusu posoliti i pobiberiti malo. Biće potrebno par minuta jer piletinu nemoramo ispržiti do kraja, samo da porumeni. U medjuvremenu spremiti vatrostalnu, keramičku ili već kakvu želite činiju, malo je nauljiti i prženu piletinu izručiti u nju. U isti tiganj gde smo pržili piletinu, dodamo ulja i prodinstamo crni i beli luk pa mu dodamo rendanu šargarepu. Dodati šampinjone sečene na listiće kao i sitno seckani paradajz.

Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti po ukusu pa dodati paradajz pire. Krčkati još nekoliko minuta. Zatim u posoljenoj vodi skuvati njoke po uputstvu sa pakovanja. Kadu su njoke gotove, ocediti ih i rasporediti preko piletine u pekaču. Preko njih prebaciti dinstano povrće pa preliti pavlakom za kuvanje. Preko površine narendati kačkavalj i peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni nekih 30-ak minuta. Tako jednostavan i brz a opet fantastičan ručak na kome niko neće ostati ravnodušan. Uživajte i prijatno vam bilo!