Dosije 192
Foto: Alo/Foto: Alo

Petar P. (89) iz sela Topolnica kod Majdanpeka, koji je u ponedeljak ubio bračni par Radeta i Rumenu Jovanović, jer su mu prebacili što im je zapalio šupu sa drvima, dok je palio strnjiku na svojoj njivi, pre zločina je sebi napravio umrlicu!     

Detalje o ovoj tragediji iznela je tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, Ksenija Branković i otkrila da je starac sebi zacrtao sudnji dan.

- Istraga je u toku kako bi se utvrdile sve okolnosti zločina. Sada mogu da kažem da smo na kući gde je živeo napadač zatekli da je svežom farbom napisao svoje inicijale „P. P. 2024. god“ ispod ženine umrlice. Pitamo se da li na ovaj način sam sebi napravio umrlicu pre nego što je počinio ubistvo? Naravno, istraga će pokazati sve detalje - rekla je Ksenija Branković.

Podsetimo, Petar P. je hicem iz lovačke puške usmrtio je dvoje meštena, a jednu osobu ranio. Nakon krvoprolića, sklonio se u svoj salaš.

Pomahnitali starac odbijao je da se preda i čak je otvorio vatru na policajce i pripadnike SAJ-a.

Posle višečasovnih pregovora, napadač je neutralisan, jer je ugrozio život pripadnika MUP-a.

Pogledajte VIDEO:

 

 

 

 

Sestrić ubijenih Branislav Pavlović ispričao je za Alo! da je u trenutku pucnjave sa Radetom, Rumenom i Milanom Nikolićem bio na traktoru.

- Krenuli smo da gasimo požar kod mog ujaka Radeta. Povukli smo dve-tri brazde da sprečimo da se požar proširi. Svratili smo kod vatrogasaca i videli da su ugasili požar i krenuli nazad. Rumena je sela na jednu stranu traktora, a Milan i ja na drugu. Kada smo prošli 300 metara od pored vatrogasaca, Petar nas je sačekao. Milan je rekao: „Eno ga, ovaj, leži. Čeka nas!“. Pogledao sam i video ga kako leži i puškom nišani u nas. Nisam stigao ni da izustim: „Nemoj!“, a već se začulo „dam“ i Milan je pao s prikolice. Zalegao sam, a kada sam podigao glavu i video sam kako teče krv... Šokirao sam se. Rekao sam mu: „Šta radiš priko? Ubio si čoveka!“. Kako sam to rekao on je uzeo pušku i počeo da nišani u mene, u nameri da me ubije – rekao je Branislav i opisao kako se izvukao.

- Potrčao sam najbrže što sam mogao, držeći ruke na glavu. Čekao sam samo kada će da me pogodi i da me skine. Kada sam stigao do prve krivine umakao sam mu jer nije mogao da me stigne. Otrčao sam kod vatrogasaca i rekao im da zovu Hitnu pomoć i policiju. Rekao sam im da je Milan ranjen, ali nisam znao da su Rumena i Rade mrtvi. Tek kada sam se vratio od vatrogasaca na mesto pucnjave imao sam šta da vidim. Rade je bio na traktoru pognute glave, dok je Rumena pala na njega. Glava joj je bila na Radetovom ramenu. Ruka joj je bila supuštena pored tela, dok se krv slivala niz ruku. Dozivao sam ih: „Ujka Rade,ujka Rade! Rumena!“, ali niej vredelo – kroz suze je ispričao Branislav i dodao da su ubijeni bračni par i ubica neka dalja rodbina.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading