Srećan rođendan, torta
Profimedia
Srećan rođendan, torta

Profimedia

Torta, Foto: Profimedia

"Dobar dan kako ste? Pozivamo vas 26. decembra na 15. rođendan naše ćerke Rubi Ibara Garsija, u mestu La Hoja", objavio je pre nekoliko nedelja preko videa na Fejsbuku otac slavljenice Krescensio Ibara, koji se pojavio s kaubojskim šeširom pored supruge i sada već poznate Rubi.

Poziv na proslavu u selu od 200 stanovnika blizu severnog grada San Luis Potosi, prihvatilo je 1,3 miliona korisnika Fejsbuka.

"Ovo je izmaklo kontroli... nije da ne želimo da pozovemo sve ali ovde su proslave više lokalnog tipa i nismo to očekivali", rekao je otac slavljenice, koji je postao miljenik meksičkih medija.

Rubi, tinjedžerka s dugom crnom kosom i protezom, gostuje od televizije do televizije, a jedna aviokompanija nudi promotivne cene za one koji hoće da dođu na njen petnaesti rođendan.

Iako je proslava prvobitno planirana za 800 zvanica, lokalne vlasti pomerile su mesto događanja na zemljište od više hektara i uveli mere bezbednosti.

"Proslava godine", kako su je nazvali meksički mediji, od kojih će mnogi izveštavati sa tog događaja, dovela i do stvaranja video igrice u kojoj jedna tinejdžerka trči po crvenom tepihu i baca pozivnice svakom koga sretne.

"Sve ovo dobija zaista skandalozne dimenzije, rizikujemo da zapadnemo u društvo apsurda", komentarisala je za Frans pres Mersedes Poare, direktorka centra za javno mnjenje Univerziteta Del Vale.