Otac Gojko Perović
Foto: Printscreen/www.youtube.com/TV Hram

 Jednog dana, mladić je ušao u manastir noseći limenku soka, što je sveštenika šokiralo.

Iz pozicije sveštenika, činilo se neprikladnim unositi limenku u svetilište, a unutrašnji glas osuđivao je momka, pitajući se kako može da se ponaša tako nesavesno u svetom mestu.

,,Ali, kažem sebi: "Ajde, neću ništa da mu pričam; ‘ajde da sad ne pravimo svađu!", pa, ako baš krene onu limenku da stavi, Bože oprosti, na ćivot – onda ću da reagujem.'' ispričao je otac Gojko. 

On ide s onom limenkom, dolazi do mene… e sad, pazite – ja mu ne pričam ništa, ali u sebi govorim sledeće stvari:

,,Magarče jedan, je l imao ko da te nauči kako se ulazi u crkvu?! Pa, je li moguće da ne znaš da ne treba ta limenka da se unosi kod mošti Svetog Vasilija?! Pa, gde ti je pamet!? Jesi li glup, jesi li lud", ja to sve u sebi govorim o tome momku.''

Gojko Perovic

Printscreen

 

Međutim, mladić se okrenuo prema ocu Gojku i upitao: "Oče, je l' vruće?" Kada mu je sveštenik potvrdio, momak mu je ponudio sok da se osveži.

Taj jednostavan čin ljubaznosti potpuno je razoružao sveštenika i podučio ga važnoj lekciji – lako je doneti sud o nekome bez istinskog razumevanja njegovih namera.

Otac Gojko se osvrnuo na Hristovu rečenicu: "Ne sudite, da vam se ne sudi", naglašavajući da nikada ne možemo znati pravo stanje nečijeg srca.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Odakle bi bio Kristijano Ronaldo da je iz Srbije? ⚽️😃 #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #viralvideo #viraltiktok #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading