venčanje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Poslednjih godina, kultura venčanja je prihvatila koncept ograničavanja upotrebe mobilnih telefona na ceremonijama kako bi se sprečilo da gosti objavljuju sadržaj na internetu pre mladenaca.

U video snimku objavljenom na Instagramu, mlada Ana Reus se vidi kako hoda do oltara i govori gostima da "sklone svoje telefone", nakon čega sledi tekst: "Mlada ne bi trebalo ovo da govori tokom svog velikog trenutka", piše NY Post.

Takve ceremonije nazivaju se "isključenim ceremonijama" i znače da par zahteva da gosti odlože mobilne, kamere i sve druge uređaje kako bi bili prisutni u trenutku, objašnjava Bride.com.

Ova praksa se obično pojačava postavljanjem natpisa po celom prostoru ili angažovanjem osobe koja sprovodi pravilo.

Ana i njen mladoženja venčali su se 23. marta u Samfordu, Australija, želeći da njihovo intimno venčanje bude opušteno.

Međutim, njihova porodica i prijatelji su smatrali da je potrebno više svetla, kamera i akcije, dok su se povlačili iz prvog reda.

“Par ima plaćene profesionalce. Žele da budete u trenutku,” rekla je za TODAY.com Khajla Nikson, fotografkinja venčanja iz produkcijske firme Maple and Mist.

Anin snimatelj venčanja, koji vodi  nalog mapleandmist na internetu, napisao je uz video: "Šta mislite o zabranjenim telefonima tokom vaše ceremonije?"

Neki su podržali ovu ideju, smatrajući je korisnom.

“Sklonite telefone. Prečesto se fotografije objavljuju bez odobrenja,” komentarisala je jedna osoba. "Ovo je njihov trenutak i dovoljno smo mislili na goste da ih pozovemo da podele taj trenutak", dodao je drugi.

Jedna žena se požalila da su gosti ignorisali mladin zahtev i ipak fotografisali.

“Najmanje desetak ljudi potpuno je ignorisalo zahtev. Mislim da to pokazuje nepoštovanje. Zgrožena sam," napisala je.

S druge strane, neki su smatrali da je zabrana nepotrebna.

“Ono što je takođe neugodno na venčanju su profesionalni fotografi koji trče svuda tokom ceremonije i fotografišu. Želim uspomene, izvadite telefone jer ja ću snimati,” dodao je jedan kritičar.

"Kako su telefoni problem? Meni to nema smisla," pitao je jedan zbunjeni muškarac. "Mislim da je to najnevažnija stvar ikad, samo se opustite i uživajte u svom danu," napisala je jedna korisnica.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading