USKORO Posle 15 godina života i rada na Kipru Dušan Kerkez na pragu preuzimanja Čukaričkog
Privatna arhiva

Fudbaleri Čukaričkog ponovo su zasluženo izborili plasman u Evropu jer su tokom većeg dela sezone fantastično igrali. U nove pohode neće ući sa Sašom Ilićem i Milanom Lešnjakom, koji su vodili momke sa Banovog brda, već novim trenerom, a najbliži poziciji prvog stratega je Dušan Kerkez (45). Poslednjih 15 godina živi i radi na Kipru gde je ostavio dubok trag i kao fudbaler. Ukoliko preuzme Čuku biće mu to prvi trenerski izazov u Srbiji i van Rajskog ostrva.

Nije tajna da se Kerkez odlično poznaje sa bivšim sportskim direktorom „brđana" Nenadom Mirosavljevićem, koji je ostavio trag na Kipru, ali i sa aktulenim rukovodiocima Vladimirom Matijaševićem, Goranom Grkinićem i gazdom Draganom Galetom Obradovićem. Ne demantuje da su pregovori u završnoj fazi.

Vrhunac osvajanje kupa

Kerkez je od 2014. do 2017. godine radio u omladinskim kategorijama AEL iz Limasola i kao trener B postavu, da bi naredne četiri godine uspešno vodio prvi tim sa kojim je 2019. godine, osvajanjem kupa Kipra, ostvario najveći uspeh. Golovima Dose Žuniora (10) i Marka Adamovića (65) savladan je Apoel sa 2:0. Jedno vreme bio je šef akademije Anortozisa.

Iskustvo kaže da pre overe saradnje ništa nije konačano?

- Zbog toga još nije vreme za bilo kakve zvanične izjave - poručio je s Kipra za čitaoce Alo!

Veliki je izazov napustiti Kipar posle deceniji i po?

-Iskreno, malo sam se i zasitio rada na ostrvu. Ipak je reč o zatvorenoj sredini.

Ne radite od decembra 2021. godine, sigurno je bilo ponuda poput one iz Omonije?

Partizanov đak

Kerkez je rođen u Beogradu, fudbalski je dete Partizana, a uspešno je igrao za Voždovac, Jedinstvo sa Uba, Radnički iz Obrenovca, Leotar (šampion BiH 2003), Zrinjski (prvak 2005), Rijeku (hrvatski kup 2006), AEL i Aris iz Limasola gde je 2014. završio karijeru.

- Cilj mi je da promenim sredinu. Bilo je kontakta sa danskim Vejleom, ali želim veći izazov.

Možda neki grčki klub?

- Isto je govorno područje i to je prednost, ali Grci sa nipodaštavanjem gledaju na kiparski fudbal i trenere tako da... Ali, nije mi ni cilj da radim u klubovima koji se oslanjaju samo na defanzivu, kao većim grčkih ekipa koje nisu iz vrha.

Čukarički baš ceni to što forsirate ofanzivu?

- Onda smo se našli ha ha... Izazov je igrati u evrokupovima, a to je karakteristika Čukaričkog poslednjih godina.

Strahinja krenuo očevim stopama

Stariji Kerkezov naslednik defanzivac Strahinja (19) pod ugovorom je sa austrijskom ekipom LASK iz Linca, a igra i za mladu selekciju Kipra. Prethodno je bio član AEL.

Ukoliko Dušan preuzme Čukarički mlađi naslednik sa majkom će ostati na Kipru zbog školovanja.

Koliko poznajete fudbalska zbivanja na Balkanu?

- Redovno pratim dešavanja u Srbiji, Hrvatskoj i BiH gde sam ostavio veliki trag kao igrač. Ako se dogovor sa Čukaričkim finišira neće biti problema da se uklopim.

U Srbiji oduvek dominiraju samo dva kluba?

- Da, za razliku od Kipra gde se za titulu uvek bori 5-6 ekipa. Čukarički je uz rame večitim rivalima pa je i to neka vrsta izazova za svakog trenera koji je na klupi „brđana“.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading