TDM Oventrop podno grejanje
Foto: Alo/TDM

Neke stvari ne razmatramo često dok nam ne postanu neophodne, ali je važno pravovremeno odlučiti kome ćemo ukazati svoje poverenje. Ugradnja podnog grejanja je značajan korak za svako domaćinstvo, i evo zašto.

TDM je ovlašćeni distributer Oventropa, renomiranog evropskog proizvođača opreme za termo-tehničke instalacije, centralno i podno grejanje.

Najvažnija karakteristika kompanije Oventrop je vrhunski kvalitet i inovativnost njihovih proizvoda, kao i višedecenijsko iskustvo i profesionalizam u poslu.

Danas investitori često biraju podno grejanje kao način kućnog grejanja.

Koje su prednosti?

Podno grejanje pruža ravnomernu temperaturu u celom prostoru, veću energetsku efikasnost korišćenjem ekoloških izvora toplote poput toplotnih pumpi, kondenzacionih kotlova ili solarnih panela. Takođe, ima higijenske i estetske prednosti, što je važno pri donošenju odluke jer utiče i na zdravlje.

Oventrop već godinama proizvodi energetski efikasnu opremu za podno i zidno grejanje i hlađenje, u skladu s najnovijim energetskim i ekološkim standardima. Pouzdanost i dugovečnost njihovih proizvoda su ključne.

Razlozi zbog kojih kupci biraju Oventrop opremu uključuju širok spektar rešenja, bogat asortiman merača protoka, regulacionih ventila, razdelnika, instalacionih ormara i automatike. Jedna od najpoznatijih referenci je železnička stanica Prokop u Beogradu.

Podno i zidno grejanje ili hlađenje u sistemu Oventrop garantuje:

Visok kvalitet i pouzdanost sa 10 godina garancije i više od 50 godina veka trajanja
Znatne uštede korišćenjem niskotemperaturnih izvora toplote
Potpuno bezbednu upotrebu zahvaljujući strogoj kontroli kvaliteta i detaljnim laboratorijskim ispitivanjima
Profesionalno tehničko savetovanje u svim fazama projekta
Osećaj potpune prijatnosti u svim prostorijama
Pogodne instalacije za osobe koje pate od alergija
Potpuno sakrivene instalacije koje pružaju veće mogućnosti uređenja enterijera
Jednostavniju kontrolu temperature sa bilo kog mesta zahvaljujući SMART inteligentnoj kontrolnoj automatici povezanoj sa internetom

Iako postoji uverenje da je sistem podnog grejanja jednostavan za instalaciju, važno je obratiti pažnju na najčešće greške pri izboru i ugradnji.

Greške prilikom instalacije

Nedostatak izolacije za sprečavanje vlage i buđi: Potrebno je postaviti izolaciju ispod cele površine grejne ploče kako bi se sprečilo prodiranje vlage.
Neravan pod ili plafon: Betonska ploča ili plafon moraju biti ravni radi boljeg prijanjanja izolacije.
Nedostatak ili loša dilatacija ploča: Zidna traka mora biti pravilno postavljena kako bi se izbeglo pucanje grejne ploče.
Dilatacija grejnih ploča: Zanemarivanje dilatacije na vratima između dve prostorije može dovesti do pucanja tranzitnih cevi.
Greške u projektu: Loš projekat i neadekvatan razmak cevi mogu uzrokovati nedovoljno zagrejan prostor.
Planiranje rasporeda i dužine grejača: Precizne informacije o uređenju enterijera su ključne.
Pričvršćivanje cevi uz toplotnu izolaciju: Neadekvatno pričvršćivanje može izazvati pucanje grejne ploče i obloge.
Izbor proizvođača opreme: Hidraulička regulacija svih grejača je neophodna za optimalno funkcionisanje sistema.

Na šta posebno obratiti pažnju! 

Pri izlivanju podova treba paziti na alat kako ne bi oštetio cevi. Cevi treba napuniti vodom pod pritiskom radi otkrivanja eventualnih oštećenja. Zidne trake i dilatacije ne bi trebalo rezati neposredno nakon izlivanja estriha. Košuljica treba ostati neometana 21 do 28 dana pre početka zagrevanja.

Pravilna instalacija podnog grejanja zahteva pažnju i preciznost, a odabir kvalitetnog proizvođača kao što je Oventrop osigurava dugoročnu pouzdanost i efikasnost.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading