Automobili koji su učestvovali u nesreći
Nenad Mihajlović
Automobili koji su učestvovali u nesreći

Nenad Mihajlović

Automobili koji su učestvovali u nesreći, Foto: Nenad Mihajlović

Tragedija kakva do sada nije zadesila Srbobran dogodila se u sredu, kada su u teškoj saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu između Srbobrana i Feketića poginuli dvanaestogodišnji Nikola, njegova majka Kornelija Baćanski (33) i njena snaja Stoja Ljubišić (29).

Naši reporteri juče su zatekli potpuni muk u srbobranskom naselju Begluk u ulici Dimitrija Tucovića, gde su u broju šest živeli Kornelija sa Nikolom, njen rođeni brat Oliver sa Stojom i dva sina školarca.

Kornelija sa sinom

Nenad Mihajlović

Kornelija sa sinom, Foto: Nenad Mihajlović

Olivera je stravična vest zadesila u Austriji, gde je otišao da zaradi nešto novca kako bi prehranio porodicu. On je odmah nakon dojave za nekoliko sati stigao kući da proba da uteši decu i svoju majku Slavicu, koja je takođe živela sa njima u kući nakon suprugove smrti.

Oliver i majka Slavica bili su skrhani bolom i nisu mogli ni reč da prozbore sa našim reporterima.

Njihova komšinica, koja je došla kod njih da bi im pritekla upomoć, kratko nam je rekla da se nada da će brzo doći k sebi zbog dece koja su ostala iza Stoje. Njoj je, da nesreća bude veća, pre tri meseca umro rođeni brat.

Kornelija se davno razvela od Nikolinog oca i radila je u jednoj roštiljnici u centru grada. Njena bivša koleginica priča nam da joj je zastala knedla u grlu kada je čula strašnu vest.

Stoja Ljubišić

Nenad Mihajlović

Stoja Ljubišić, Foto: Nenad Mihajlović

- Niko ne može da veruje šta je snašlo tu porodicu. Nela, kako smo Korneliju zvali, bila je  divna ženica, koja se oduvek borila za svog Nikolu i brinula se da mu ništa ne zafali. Bila je vrlo vredna i omiljena među kolegama - priča nam sagovornica, sklanjajući pogled trudeći se da ne zaplače.

Podsetimo, Kornelija, Nikola i Stoja bili su u automobilu „reno scenik” i direktno se sudarili sa „folksvagenom polo”, u kojem su bili Ana i Dejan Bažant iz Subotice.

„Reno“ je od siline udarca praktično eksplodirao i sleteo u dovodni kanal pored puta, a Kornelija, Nikola i Stoja su, kako smo saznali u policiji, izgoreli do neprepoznatljivosti.

Njihova tela prevezena su u Novi Sad na Institut za sudsku medicinu Kliničkog centra  Vojvodine, gde je urađena hitna obdukcija radi identifikacije poginulih. Policija još nije saopštila kako je došlo do sudara, a od Srbobranaca saznajemo da se na toj deonici puta često dešavaju saobraćajke.

Ipak, meštani kažu da ovakvu tragediju ne pamte. Datum kada će biti sahranjeni Kornelija, Nikola i Stoja još nije poznat, zato što sa Instituta za sudsku medicinu zbog komplikovane administrativne procedure još nisu saopšteni konačni rezultati obdukcije.

Komentari (2)

rada tomasevic

28.04.2017 21:32

sreca pa srbi srpkinje ne umiru vec samo napustaju ovozemaljski zivot i pravac vecni na nebeske visine.sve ce biti dobro svi cemo biti zajedno gore a bozija volja odlucuje kada je kome vrijeme.amin na vijek vijekova.

nedjo

29.04.2017 00:54

strasno..