Smilja Panić sa slikom  ubijenog sina
Masanori Jošida
Smilja Panić sa slikom  ubijenog sina
Smilja Panić sa slikom ubijenog sina , Foto: Masanori Jošida

Njemu se na teret stavlja nanošenje teških povreda usled kojih je nastupila smrt povređenog Panića.

- Nakon što je istraga završena, Više tužilaštvo je podiglo optužnicu početkom novembra. Sada je na redu da se svi učesnici u postupku izjasne, pa da se, ukoliko ne bude žalbi, optužnica verifikuje - kaže izvor „Alo!“.

Panić je kao član Srpske radikalne stranke teško povređen u sukobima tokom mitinga koji je SRS organizovao u Beogradu 2008. u znak protesta zbog hapšenja Radovana Karadžića. On je sa teškim povredama primljen u Urgentni centar, a preminuo je 15. avgusta. Lekari su obdukcijom utvrdili da je zadobio teške povrede prilikom udarca u stomak, zbog čega mu je puklo debelo crevo. To je prouzrokovalo zapaljenje i pucanje trbušne maramice, usled čega je došlo do sepse.

Mnogi stručnjaci su smatrali da je policijska intervencija izvedena suprotno svim pravilima službe, budući da je policija, jureći grupicu izgradnika iz Makedonske ulice, bacila suzavac na mirnu masu na Trgu republike, a zatim krenula da rasteruje okupljene. Da su intervenisali pripadnici Žandarmerije iz Niša otkriveno je zahvaljujući opisu odeće koju je Panić tog dana nosio. Tako je prepoznat na video-snimcima, na kojima se vidi i da su oko njega niški žandarmi.

Rankova majka Smilja Panić izjavila je ranije da je znala da će se slučaj njenog sina rešiti i da neće zauvek ostati u fioci.

- Vučiću sam uvek verovala, a na sahrani mi je rekao: „Majko Smiljo, strpi se, biće uhapšen“. Ispunio je obećanje - rekla je Smilja.

Rankova majka očekuje da će žandarm Ristić biti osuđen na maksimalnu kaznu koja je predviđena za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

- Kad god čujem ime svog sina, odmah se setim svega što se dogodilo i ponovo prolazim kroz iste muke. Samo maksimalnom robijom bila bih zadovoljna - ispričala je ona medijima. Inače, kada je Ranko teško pretučen na mitingu, Smilja je bila u Hrvatskoj, odakle je sa sinom izbegla 1995. tokom „Oluje“. Ona je navela da je njen sin voleo SRS i Vojislava Šešelja, ali nije bio član te stranke.

- Nakon prebijanja, seo je u autobus za Mladenovac. Moja sestra ga je pozvala, a on joj je rekao: „Tetka, ubila me murija“. Sledećeg dana otišao je u bolnicu, gde je i umro - ispričala je majka Smilja.

Žandarm
Žandarm, Foto: Đorđe Kojadinović

 

Krivična prijava i za saobraćajku

Nikica Ristić dobio je krivičnu prijavu i zbog toga što je u martu 2014. učestvovao u udesu u kojem je teško povređena Ljiljana Lj. iz Niša. Prijava je podneta i protiv drugog učesnika sudara, Petra Lj. (42). Nesreća se dogodila u blizini fabrike „Beneton“, kada se žandarm službenim „golfom“ zakucao u „reno“ kojim je upravljao Petar Lj.

Komentari (2)

marija

10.12.2015 20:48

Koliko je meni poznato gospođa nije bila u nikakvim odnosima sa svojim pokojnim sinom. U Rajkovcu pored Mladenovca će vam to ljudi reći jer je pokojni Ranko tamo živeo.

zz

11.12.2015 07:42

@marija - Ako je i tako,dok je života,ima i nade da će se odnosi popraviti,nesporazumi izgladiti,duša smiriti.... Kad umre čovek,umre i nada.Kad budeš majka,možda ćeš razumeti