ALJBIN NE DOZVOLJAVA SRBIMA DA GLASAJU, A POMAŽE ĐILASOVOM KANDIDATU  Kurti promoviše Ponoša svim silama
EPA

Upravo zbog toga Kurti je oberučke prihvatio Zdravka Ponoša, koji je obišao KiM, želeći da skine koji procenat Vučiću jer smatra da će dobar deo srpskih birača biti sprečen da putuje u susedne opštine u centralnoj Srbiji kako bi glasao na izborima.

- Kurti odlično zna da Srbi sa KiM podržavaju Aleksandra Vučića i zato on i pokušava da spreči održavanje izbora u srpskim opštinama na Kosmetu. On se vodi računicom da jedan deo birača srpske nacionalnosti, koji podržavaju SNS-a i Aleksandra Vučića neće biti u prilici da putuje za Kuršumliju, Vranje, Rašku, Novi Pazar i druga mesta kako bi glasali kao što su to radili na referendumu. Na taj način Kurti misli da će Vučiću skinuti koji procenat glasova. Otuda i poseta Zdravka Ponoša Kosmetu koji je, po Kurtijevoj zamisli, trebalo da ubere koji glas u Srbiji prikazujući sebe kao patriotu - kaže izvor s Kosmeta koji odlično poznaje tamošnje političke prilike.

Interesantno je da mediji pod kontrolom Aljbina Kurtija slave Zdravka Ponoša, kandidata za predsednika Srbije ispred SSP-a, čiji je lider Dragan Đilas.

ALJBIN NE DOZVOLJAVA SRBIMA DA GLASAJU, A POMAŽE ĐILASOVOM KANDIDATU  Kurti promoviše Ponoša svim silama

Printscreen

 

 

Naime, portal Express objavio je vest sa naslovom: „Bivši komandant Vojske Srbije, koji se sada kandiduje za predsednika Srbije, pokreće kampanju u Prizrenu”.

Stav da Priština neće dozvoliti održavanje izbora 3. aprila na Kosmetu juče je ponovila i takozvana ministarka spoljnih poslova lažne države Donika Gervala, koja je rekla da je to čak poznato i međunarodnoj zajednici.

- Aprilski izbori kod nas neće biti održani, ne znamo šta će nam doneti budućnost. Ponavljam, neće ih biti u onom obliku kakvi su nekada bili i mi smo to jasno svima stavili do znanja - rekla je Gervala, i dodala da je bilo pritisaka da se u januaru na Kosmetu održi i referendum, ali da je Priština uspela to da spreči.

- Videli ste da je bilo pokušaja da se održi referendum i Kosovo nije dozvolilo organizovanje ovog referenduma jer smo videli da je to pokušaj Beograda da naruši suverenitet naše zemlje - kazala je ona.

Petković: Aljbine, ne igraj
se ljudskim pravima!

ALJBIN NE DOZVOLJAVA SRBIMA DA GLASAJU, A POMAŽE ĐILASOVOM KANDIDATU  Kurti promoviše Ponoša svim silama

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

 

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da je, kada je reč o održavanju aprilskih izbora, sada na potezu međunarodna zajednica. Petković je Kurtiju poručio da se ne igra ljudskim pravima i da pretnja Prištine da će ukinuti pravo glasa Srba na KiM nosi nesagledivo dugoročne posledice.

- Da se Aljbin Kurti pita, ni Srba ne bi bilo na KiM, a kamoli izbora. Zato je na potezu međunarodna zajednica čija je odgovornost po ovom pitanju presudna. Pretnja Prištine da će ukinuti pravo glasa Srbima na KiM nosi nesagledive dugoročne posledice - rekao je Petković.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zora

17.02.2022 09:07

E bas nas briga sta Kurti promoviše i koga.