Terorista
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Miloš Žujović, konvertit iz Mladenovca koji je preuzeo versko ime Salahudin pre nego što je izvršio teroristički akt i teško ranio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića ispred izraelske ambasade, dao je zakletvu vođi Islamske države Abu al-Hasanu al-Hašemiju al-Kurejšiju, bratu ubijenog bivšeg kalife Abu Bakra al-Bagdadija i najavio veliko krvoproliće čime je definitivno potvrđeno da je bio vojnik te terorističke organizacije.

On se, naime, snimao kako izgovara jezive pretnje, a snimci u koje smo imali uvid su objavljeni na Telegram kanalu „Ponos je u islamu“, na dan terorističkog napada, neposredno nakon što ga je likvidirao hrabri žandarm koga je ovaj ekstremista pogodio samostrelom u vrat.

 

 

terorista

Printscreen

 

 

- Dajem zakletvu vođi vernika i kalifu muslimana Abu al-Hasanu al-Hašemiju al-Kurejšiju na poslušnost i pokornost u onome što volim i što ne volim, u dobru i u zlu i onome što mi može naštetiti i da se neću buniti protiv njega, osim ako vidim jasno neversto za koje kod alaha imam dokaza, a alah je svemu svedok - rekao je vehabija u prvom snimku koji se pojavio.

U drugom, još jezivijem, najavio je rat Jevrejima.

- Ako niste znali, život i čast muslimana su sveti i nepovredivi, i ako vam to nije jasno, onda se spremite za krvoproliće. Spremite se za rat! Što se tiče vas, o Židovi, vaše sluge, krstaši i ateisti, tako mi alaha, s vama nismo završili! Hvataćemo vas i ubijati, gde god se nadate i gde god se ne nadate, ne samo u Palestini nego i šire ili dok kamen i drvo ne progovore. Tako mi alaha, nećemo stati i nemojte misliti da ste sigurni u vašim domovima, u vašim državama koje čuvaju stotine hiljada tenkova, aviona, podmornice i tako dalje. Ne! Niste sigurni, a mi ćemo vas uveriti u to! - zapretio je ekstemista.

„Islamska država“, naslednik Al-Kaidine ozloglašene podružnice u Iraku, ima svoje korijene u islamističkoj pobuni protiv američkih snaga nakon što su napale Irak i svrgnule sunitskog muslimanskog diktatora Sadama Huseina 2003.

Inače, "Islamska država" u svom sadašnjem obliku nastala je iz haosa građanskog rata u Siriji  proteklih dest godina i zauzela velike delove Iraka i Sirije 2014. godine. Bagdadi je proglasio islamski kalifat iz džamije u severnom iračkom gradu Mosulu 2014. i proglasio se kalifom svih muslimana.

Brutalna vladavina "Islamske države", tokom koje je ubila i pogubila hiljade ljudi u ime svog konzervativnog tumačenja islama, završila je u Mosulu kada su iračke i međunarodne snage porazile tu skupinu 2017.

Njegove preostale hiljade militanata poslednjih su se godina uglavnom skrivale na udaljenim teritorijama, ali su još uvek u stanju da izvode značajne napade.

Terorista

Foto: Printscreen

 

 

Ovaj autobus me vodi u raj

Ekstremista se snimao i u momentu kada je bio u gradskom autobusu u Beogradu i zaputio se ka ambasadi Izraela gde je izveo napad. Izgovara šehadet - molitvu pred smrt i pozdravlja pokojnike, a onda i reči: „Što se mene tiče, ovaj autobus vodi u dženet“.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading