jadar
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Stjepan Mitrović, diplomirani inženjer rudarstva, ističe da širenje panike od pojedinih opozicionih medija, koristeći razne neistine, predstavlja ništa drugo nego krivično delo.

Ja sam diplomirani inžinjer koji je diplomirao u Beogradu, ali sam i običan građanin koji živi u Loznici sa porodicom i kome je najviše stalo da se ovaj projekat odvija po propisima i standardima zemlje Srbije i Evropske unije -rekao je Mitrović, i dodaje:

jadar

Foto: Printscreen

Za mene je to krivično delo širenja straha i panike. Ja sam svoj životni vek proveo radeći po jamam Srbije. Radio sam kao upravnik rudnika i znam tačno šta će se dešavati na tim dubinama i kod eksploatacije projekta "Jadar". Ja sam sve izučio i video. Garantujem da ovde nema nikakvih opasnosti i da se ovaj projekat može sprovesti po svim propisima i standardima - rekao je Mitrović u gostovanju na TV Pink.

Projekat Jadar Stjepan Mitrović

Foto: Printscreen/TV Pink

 

Mitrović dodaje da lažni ekolozi koji se bore protiv ovog projekta nemaju validne argumente.

Njima su argumenti izbijeni iz ruku, nemaju druge argumente nego da blokiraju državu koju volimo i koju hoćemo da razvijamo. Svako ko je pročitao ovu studiju, shvatio je da tu nema ničega od one pompe o silnom trovanju i zagađenju reka i okoline. Ja sam pročitao tu studiju, koja je veoma obilan dokument i vedeo sam da je na tome radio vrlo stručan tim - rekao je Mitrović.

Mitrović za kraj dodaje kako je kompanija "Rio Tinto" preduzela mere i uradila izradu studije, koja pokazuje pravu istinu.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Ross

18.07.2024 11:27

Važno je razlikovati istinu od širenja panike. Mitrovićova kritika na račun lažnih ekoloških argumenata ukazuje na potrebu za odgovornim novinarstvom i objektivnim informisanjem javnosti o projektima od nacionalnog značaja.

StevanR

18.07.2024 11:28

Litijum je ključni mineral za budućnost elektromobilnosti i energetsku tranziciju. Projekat "Jadar" može značajno doprineti ekonomskom razvoju Srbije kroz privlačenje investicija i stvaranje radnih mesta.

Viseris

18.07.2024 11:28

Kamo sreće da ovde ljudi slušaju struku. Na žalost uvek više veruju bukadžijama.

Baki

18.07.2024 11:29

Mitrovićeva dugogodišnja stručnost u rudarstvu garantuje da će se eksploatacija litijuma odvijati pod strogo kontrolisanim uslovima, čime se štite ne samo ekološki, već i društveni interesi Srbije.

Kastor

18.07.2024 11:30

Najveća borba neće biti samo rudarenje, već da se pobede ovi histerični aktivisti opozicije, dakle ne narod, već opozicioni aktivisti koji dižu džihad protiv litijuma.

Todi

18.07.2024 11:30

Studija koju je sprovela kompanija "Rio Tinto" treba da bude osnova za informisanje javnosti o stvarnim efektima projekta. Transparentnost u procesu je ključna za očuvanje poverenja građana i podrške nacionalnom razvoju kroz eksploataciju litijuma.

Olga

18.07.2024 11:35

Zaista je krajnje nesavesno širenje panike od strane opozicije