Zoran Vučković
Privatna arhiva
Zoran Vučković

Privatna arhiva

Zoran Vučković, Foto: Privatna arhiva

Šuška se i da Vučković neće samo idejama učestvovati u kampanji, već da jednim delom i finansira Jeremićevu trku za predsednika Srbije.

Da je okrenuo leđa DSS-u i priklonio se bivšem šefu diplomatije i predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), za “Alo!” je juče potvrdio i sam Vučković.

- Od kako je iz DSS-a otišla Sanda Rašković Ivić nisam više osećao da treba da ostanem u stranci, nisam se slagao sa tom politikom. Zato sam podneo ostavku na funkciju direktora DSS-a i napustio stranku. Sada sam angažovan u Jeremićevoj kampanji za predsedničke izbore - rekao je Vučković i podsetio da je i u DSS-u radio kampanju na prethodnim izborima.

- Ja sam tu samo da svojim idejama pomognem, ne finansiram kampanju - rekao je Vučković koji se nada nekoj funkciji u Jeremićevoj budućoj stranci.

- Nadam se da ću imati neku funkciju kada se formira stranka, ali još uvek se ništa ne zna - iskren je Vučković.

Inače, Vučković je i biznismen, a o nekim njegovim poslovima “Alo!” je ranije već pisao. Naime, on i njegova supruga Aleksandra vode kompaniju „Imperija company A3-plus”, koja je u stopostotnom vlasništvu Aleksandre, dok je Zoran do 2013. bio vlasnik druge kompanije, koja je preprodavala ugalj. Upravo je Vučkovićeva firma bila jedna od onih “probranih” koje kupuju ugalj iz rudnika “Resavica” po povlašćenim cenama, te ga posle preprodaju po nekoliko puta većim cenama. A najinteresantnije od svega što su direktor “Resavice” Stevan Dželetović i Vučković kumovi, te je očigledno kako su uspeli da se nađu među malim brojem povlašćenih firmi pri kupovini uglja u tom rudniku.

Komentari (4)

Cica

19.01.2017 09:38

Ala si ti nesposoban covek da nisi mogao naci zaposlenje?

sojka

19.01.2017 09:54

ORGANIZOVANI POLITICKI KRIMINALCI. OVE TREBA HAPSITI. POKRALI DRZAVNI BUDZET I JOS NAM SOLE PAMET.

Nebojsa

19.01.2017 11:46

DSS je nestala sa politicke scene kada su gospoda Jovanovic,Jankovic,Marsicanin i ostali iz presednistva iskljucili Sandu Raskovic Ivic pitanje dana kada ce i ostali da napuste tu nekad drzavotvornu stranku

Dušan

20.01.2017 08:09

DSS uporno preživljava razne tipove kao što je ovaj. Mihajlov ga doveo-Sanda ga odvela. BLAGO JEREMIĆU .