zastave
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Obistinila se takozvana tvrdnja "živog Nostradamusa" da će asteroid bezbedno proleteti pored Zemlje - piše Dejli star.

Brazilski takozvani mistik Atos Salome (37) tvrdi da je navodno "predvideo" da će Ilon Mask da kupi Iks/Tvitter, pa čak navodno i "smrt engledske kraljice".

U nedavnom razgovoru za britanski "San" je u decembru 2023. rekao da će "drevna svemirska masa" proleteti blizu Zemlje pre nego što bezbedno prođe.

Zaista, asteroid 2024 MK, koji je veličine između 120 i 260 m, otkriven je 16. juna 2024. Asteroid će proleteti "pored" Zemlje, danas, 29. juna.

Ipak, najveću zabrinutost izazvao je asteroid 2011 UL21, piše britasnski medij koje je prošao, 27. juna "pored" Zemlje, ali će u svojoj najbližoj tački i dalje biti više od 17 puta udaljeniji od Meseca.

Ipak, Salome to smatra još jednim uspehom - kaže za Daili Star: „Asteroidi poput 2024 MK potencijalno bi mogli da sadrže materijale i druge supstance koje su od velikog interesa za istraživanje svemira. Prilika za pristup ovim materijalima zainteresovala je svemirske agencije koje to vide kao šansu da produbimo naše razumevanje formiranja solarnog sistema i unapredimo tehnologije vezane za kosmičko rudarstvo".

- [Moje] predviđanje o svemirskoj trci između Kine i Rusije sada izgleda više od spekulacija - naglasio je on.

Ranije je tvrdio da bi pronalazak metala u asteroidima pokrenuo „novu svemirsku trku“.

- Ovaj asteroid bi mogao da uvede fazu rivalstva i saradnje, u domenu istraživanja svemira - dodao je on.

On takođe tvrdi da je njegova takozvana "sposobnost da predvidi" dolazak asteroida izazvala ispitivanje njegovih kanala informacija i tehnika.

- Kako sam uspeo da predvidim događaj koji je izmakao ESA (European Space Agency - Evropska svemirska agencija) i drugim stručnjacima? - upitao je on, piše britanski Dejli Star.

Salome je dodao: „Prolazak asteroida 2024 MK bez događaja služi kao podsetnik na delikatnost i fluidnost našeg univerzuma".

(Alo, Dejli star)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading