Parlament
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Rivs je preuzela finansije u zemlji nakon što su laburisti osvojili 412 od 650 mesta u Donjem domu na prošlonedeljnim opštim izborima, čime je okončano 14 godina vladavine Konzervativne partije.

"Više puta sam upozoravala da će onaj ko pobedi na opštim izborima naslediti najgori splet okolnosti od Drugog svetskog rata", rekla je Rivs u govoru u Ministarstvu finansija u ponedeljak.

"Suočavamo se sa nasleđem 14 godina haosa i ekonomske neodgovornosti", dodala je ona, optužujući svoje prethodnike torijevce da deluju iz "političkog sopstvenog interesa".

"Nova analiza trezora koju sam zatražila tokom vikenda pokazala je da je ekonomija Velike Britanije rasla po prosečnoj stopi drugih ekonomija OECD-a (Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj) u poslednjih 13 godina, naša privreda bi bila preko 140 milijardi funti (179 milijardi dolara) veća", rekla je Rivs, prenosi Raša tudej.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
?!?!?!

12.07.2024 09:59

По питању финансија, сигуран сам 101% да се апсолутно нико у Србији не би бунио када би наш врх био тамо где је сада британско дно. Напротив.