Ion Prodon
Foto: Printscreen/Printscreen

Brutalni ubica i silovatelj Ion Prodan pušten je iz zatvora u Rusiji. Nakon izlaska iz zatvora Prodan, inače Moldavac poznat pod nadimkom "Vampir iz Domodedova", nestao je u nepoznatom smeru i sada se čini da će policija ponovno za njim pokrenuti potragu.

Prodan je 20. aprila izašao iz zatvora u ruskoj republici Mordoviji nakon što je odslužio zatvorsku kaznu u trajanju od 25 godina. Ruski mediji javljaju da bi za njim mogla biti raspisana savezna poternica.

Prodanovu je dokazano da je ubio pet, a silovao sedamnaest osoba. Uz ubistva je često bila povezana i pljačka, a ponekad i silovanje. Većinu zločina je počinio na širem području Moskve.

Prodanov je počeo s nasiljem i ubistvima sredinom devedesetih godina kad su ga supruga i kći ostavile. Pri susretu s žrtvama navodno je koristio i hipnozu, a uglavnom ih je ubijao kamenjem i drugim teškim predmetima.

Uhapšen je 1999. godine, dok se nalazio u pritvoru zbog pijanstva na javnom mestu.

Zanimljivo je i da je njegov nećak Fjodor kasnije počinio seriju od četiri ubistva, pa je zatim osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

„Nakon izlaska iz zatvora, manijak se nije prijavio u Ministarstvo unutrašnjih poslova i nestao je. Mogao bi da bude bilo gde, a slaba je mogućnost da ga je 25 godina zatvora učinilo boljom osobom“, javljaju ruski mediji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading