Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

"Predsednik Bajden se zbunio i izgubio tok događaja. Incident se dogodio kada je Bajden trebalo da predstavi premijera Narendru Modija u Vilmingtonu, u državi Delaver. Umesto toga, on se zbunio i, očigledno, mislio da čeka pitanja novinara. Nakon neprijatne pauze, komentator je najavio Modija", navodi se u izveštaju.

 

 

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako Bajden najpre zahvaljuje prisutnima, a zatim, gledajući oko sebe, dva puta pita koga treba da predstavi sledećeg. U drugom pokušaju, Bajden je podigao glas, nakon čega mu je, kako se čini, jedan od pomoćnika dao znak, pa je Modi ustao sa svog mesta iza američkog predsednika.

Mediji različito tumače Bajdenovo ponašanje: prema mišljenju Foks njuza, delovalo je kao da je čekao pitanja od novinara, dok uredništvo indijskog lista Ekonomik tajms smatra da je Bajden jednostavno zaboravio ime kolege.

Bajden, koji će u novembru napuniti 82 godine, često pravi greške u javnim nastupima i dolazi u neprijatne situacije, što daje njegovim protivnicima povod da posumnjaju u njegove kognitivne sposobnosti. Republikanci su ovo iskoristili u političkoj borbi kako bi doveli u pitanje sposobnost šefa Bele kuće da efikasno vodi državu.

Nakon Bajdenovog neuspeha na junskim debatama sa Donaldom Trampom, među demokratama su se sve glasnije čuli pozivi da se preispitaju mentalne sposobnosti aktuelnog predsednika i zahtevi da se povuče iz trke za drugi mandat. Kao rezultat, 21. jula Bajden je objavio da se povlači iz predsedničke trke. Umesto njega, demokrati su kao kandidata istakli potpredsednicu Kamalu Haris.

Informer

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading