Špijuni
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako je prenela agencija PAP, njih dvojica su među 16 državljana Belorusije, Ukrajine i Rusije koje je uhapsila poljska Agencija za unutrašnju bezbednost (ABW) u okviru istrage o špijunskom lancu među čijim zadacima je bilo prikupljanje informacija o transportu vojne opreme za Ukrajinu.

Varšava navodi da je zbog svog pružanja podrške Kijevu postala ključna meta ruske špijunaže i sabotaža, izvestio je Rojters.

Okružni sud u Lublinu osudio je na šest godina zatvora i novčanu kaznu od skoro 4.000 dolara 23-godišnjeg Ukrajinca identifikovanog kao Maksim L. zbog učešća u organizovanoj grupi čiji cilj je bio da izvrši kriminalna dela protiv Poljske, uključujući špijunažu, kao i zbog posedovanja kanabisa.

Beloruski državljanin Uladislau P. osuđen je na dve godine i deset meseci zatvora kao i na novčanu kaznu zbog špijunaže.

Sudija Miroslav Brzozovski saopštio je da je njihovo učešće u kriminalnoj grupi utvrđeno van svake sumnje, kao i da su navedena dela počinili zbog finansijske koristi Ostali članovi grupe dobili su zatvorske kazne u trajanju od 13 meseci do šest godina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading