Džo Bajden
Foto: AP/Jacquelyn Martin (STF)

Podrška Ukrajini i Izraelu dovodi Sjedinjene Američke Države do poraza, tvrdi bivši američki obaveštajac Skot Riter, u oštrom komentaru na društvenoj mreži X (bivši Twitter).

Riter je na ovaj način odgovorio na objavu potpredsednice SAD Kamale Haris, koja je govorila o teškim posledicama uragana "Helen" koji je pogodio jugoistočni deo zemlje.

- Da li ste i dalje srećni što milijarde odlaze za Ukrajinu i Izrael - upitao je Riter Harisovu.

Prema njegovim rečima, građani južnih država neće oprostiti administraciji SAD što je žrtvovala američko stanovništvo zbog sukoba koji nemaju nikakve veze sa odbranom njihove zemlje.

- Ovo je naš Voterlo - zaključio je analitičar, aludirajući na neizbežan kolaps SAD, upoređivajući ga sa Napoleonovom poslednjom bitkom.

Ranije je savetnica Bele kuće za pitanja unutrašnje bezbednosti Elizabet Šervud Rendal izjavila novinarima da je broj žrtava razornog uragana „Helen“ mogao dostići 600 ljudi, ali da američka administracija nema tačne podatke. Takođe je dodala da vlasti još uvek nisu u mogućnosti da procene obim štete koju je ovaj uragan naneo američkim domaćinstvima.
 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading