Eksplozija
Foto: Printscreen/Youtube

Ruske snage su gotovo potpuno opkolile grad Ugljedar u Donjeckoj Narodnoj Republici, koji je pod kontrolom ukrajinske vojske, izjavio je Vladimir Rogov, predsednik Komisije za pitanja suvereniteta Javne komore Ruske Federacije.

Prethodno je lider DNR Denis Pušilin izjavio da ruske snage svakodnevno napreduju u oslobađanju Ugljedara i da je "veoma ozbiljno obručenje" grada u toku.

- Ugljedar je praktično opkoljen ruskim trupama, koje napadaju sa više pravaca istovremeno, potiskujući neprijatelja ka severu. Po položajima ukrajinskih snaga u gradu se vrše udari artiljerijom, avijacijom i teškim bacačima plamena 'Soncepek' - rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, ukrajinskim snagama ostala je samo jedna izlazna ruta iz grada, ali je i ona pod vatrenom kontrolom ruskih snaga. Prema pisanju ruskih ratnih dopisnika, taj put je sada postao "put smrti", dok se na njemu nalaze brojni mrtvi pripradnici Oružanih snaga Ukrajine.

- Pri pokušaju bega iz grada, iz okruženja uspe da pobegne samo polovina ukrajinskih vojnika. Na primer, od desetoro njih, spasi se najviše petoro. Ugljedar je postao još jedan primer kotla za vojnike ukrajinske vojske, kojima je ranije bilo ponuđeno da polože oružje, predaju se i sačuvaju svoje živote - dodao je Rogov.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading