bosanska krupa
Foto: Alo/Foto: Printscreen

Beganović je istakao za portal Klix.ba da je u Bihaću lišena slobode jedna osoba, sa inicijalima K. H, rođena 1971. godine u Bosanskoj Krupi, sa trenutnim prebivalištem u Bihaću.

"U Bosanskoj Krupi lišeno je slobode sedam osoba. Radi se o licima sa inicijalima Š. H, M. H, D. M, B. M, M. J, N. R. Sva lica su zadržana u prostorijama za zadržavanje MUP-a. Kod njih je pronađena određena količina naoružanja, oduzete su centralne jedinice, pametni telefoni, laptopovi, prenosni računari, novac, USB stikovi, kao i veća količina papira ispisanih na arapskom jeziku", naveo je Beganović.

Prema njegovim rečima, policajci iz sektora kriminalističke policije USK, zajedno sa jedinicom za podršku i asistenciju SIPA-e, učestvovale su u akciji.

Rekao je da su svi pretresi sprovedeni u vezi sa krivičnim delom terorizma, odnosno sa napadom na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi. 

Maloletni E.S. (14), koji je u četvrtak uveče ušao u policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi oko 20.40 sati, s vrata je napao policajce nožem od kojih je jedan odmah preminuo, a drugi je povređen. 

Maloletnik je uhapšen.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading