Karen Šahnazarov
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

To se ogleda i u raspoloženju u medijima, ne samo na Telegramu, već i na državnoj televiziji.

Karen Šahnazarov, ruski medijski mogul i direktor filmske kompanije "Mosfilm", dao je oštre izjave u emisiji kod poznatog propagandiste Kremlja Vladimira Solovjova.

Šahnazarov je bio vidno potresen situacijom na frontu i u prenosu uživo je održao dramatičan govor.

- O toj situaciji mora da se govori jasno. Situacija je takva da moramo prestati da govorimo da je sve u redu. Ima mnogo stvari koje nisu dobre.

- Stalno prikazujemo Ukrajince koji više ne žele da se bore i govorimo: "Vidite, oni neće da se bore". Pa vidimo da se bore - rekao je on, pa dodao:

 

 

- Bore se motivisano i vešto, onako kako moraju.

Ovakve pohvale za ukrajinske vojnike nisu česte u ruskim medijima.

Šahnazarov je postao još oštriji, i dao dramatičnu izjavu:

- Zašto lažemo sami sebe? Moramo pretpostaviti i da možemo da izgubimo - kazao je on, nakon čega je nastupila mrtva tišina u studiju.

- Ako se ovo nastavi, možemo izgubiti. Ovo nije defetizam ni zastrašivanje - istakao je Šahnazarov.

Na Telegramu je njegov govor naišao na dobar odjek među ruskim vojnim blogerima, koji su isticali da je trenutak govora Šahnazarova od velike važnosti.

- Slažemo se da su situacije poput one u Kursku neprihvatljive... Invazija ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast je užasan poziv na buđenje za mnoge. Potrebno je objektivno proceniti situaciju, a ne lagati i obmanjivati narod - piše na Telgram nalogu "Dva majora", koji ima više od milion pretplatnika.

Bild

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading