TOS, Harkov
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji ističe da kineska vlada igra konstruktivnu ulogu u trenutnoj situaciji i da je posrednik između Ukrajine i Rusije, aktivno promovišući ideju mirovnih pregovora.

Generalštab Ukrajine saopštava da je pokrovski pravac ponovo najaktivniji na frontu, ali da ruska vojska intenzivno napada i u pravcu Vremiva, Limana i Kurahova.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je da je tokom posete SAD održao skoro trideset sastanaka zarad jačanja pozicije Ukrajine.

BLOG UŽIVO:

 

Nekoliko oborenih ukrajinskih dronova palo u Voronježu

Nekoliko oborenih ukrajinskih dronova palo je u Voronježu i predgrađu, a prema preliminarnim informacijama nema povređenih, saopštio je gubernator Aleksandar Gusjev.

Jedan oboreni dron je pogodio stambeni kompleks, usled čega je izbio požar, ali je ubrzo lokalizovan. Operativne službe su na licu mesta.

 

Ruske snage napale Zaporožje navođenim projektilima, ranjeno petoro ljudi

Ukrajinske oružane snage su napale jutros oblast Zaporožja navođenim vazdušnim projektilima ciljajući stambene zgrade, objavio je danas na svom Telegram kanalu Ivan Fedorov, šef ukrajinske Zaporoške oblasti.

"Izbilo je nekoliko požara. Delimično je uništena jedna stambena zgrada", saopštio je Fedorov na Telegramu, prenosi agencija Ukrinform i dodaje da je ranjeno petoro ljudi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading