RUSIJA PREDALA UKRAJINI TELA 501 VOJNIKA: Šokantni detalji otkriveni!
Tanjug/Ap


Ukrajinske vlasti su saopštile da je Rusija predala tela 501 vojnika, što predstavlja najveću repatrijaciju poginulih u ratu od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022. Većina poginulih vojnika je izgubila živote u akciji u Donjeckoj oblasti Ukrajine, uglavnom oko grada Avdijevke, koji su ruske snage zauzele u februaru posle duge i teške bitke. Ukrajinski Koordinacioni štab za tretman ratnih zarobljenika je saopštio da će agencije za sprovođenje zakona i forenzičari identifikovati tela, koja će potom biti predata porodicama.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je nedavno otkrio delove svog „plana pobede“, čiji je cilj da primora Rusiju da prekine rat pregovorima. Zapadni partneri Ukrajine razmatraju ovaj predlog, s obzirom da je njihova pomoć od vitalnog značaja za Kijev. Ključni element ovog plana bio bi zvaničan poziv u NATO. Američki predsednik Džozef Bajden je istakao da zapadni saveznici Ukrajine moraju da nastave da podržavaju Kijev.

Zelenski je izjavio da Rusija dobija podršku od Kine, Irana i Severne Koreje, dok je predsednik Putin izjavio da Rusija ne zna kada će pobediti Ukrajinu, ali da će nastaviti borbu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading