Koncert u Imotskom
Foto: Printscreen/printskrin

Pre nastupa Marka Perkovića Tompsona, Mate Buljića i Dražena Zečića, koji je održan u Imotskom, okupljeni su se pripremali na glavnom gradskom trgu.

Na koncertu pod nazivom „Imotski pamti“ pripreme su uključivale baklje i zastave HOS-a sa ustaškim pozdravom „Za dom spremni“, kao i izvođenje ustaške pesme.

S jednog od obližnjih kafića čula se pesma „Evo zore, evo dana“, poznata i kao „Jure i Boban“, koju su prisutni na trgu pesmama dočekali, a za koju takođe kažu da je iz vremena kada su ustaše klale i pravile haos, pišu tamošnji mediji.

 

 

Ovu situaciju komentarisao je i predsednik Zoran Milanović i žestoko osudio, a sada je stigla reakcija iz menadžmenta Marka Perkovića Tompsona za tamošnje medije.

- Dragi prijatelji, želimo se osvrnuti na izjave Zorana Milanovića i pučke tužiteljke Tene Šimonović Einvalter u vezi sa nastupom Marka Perkovića Tompsona u Imotskom, kao i na medije koji pokušavaju da od svakog njegovog nastupa naprave kontroverzu - navodi se i dodaje:

- Na kraju, želimo da naglasimo da nećemo prestati da širimo ljubav prema svojoj domovini, da nećemo prestati da veličamo naša obeležja i pokliče iz Domovinskog rata, kojima su branitelji dali svoje živote boreći se za slobodu od jugokomunističkog terora. Uvek ćemo ih slaviti i na koncertima, sportskim događanjima i svim drugim prilikama - stoji u skandaloznom saopštenju koje očigledno veliča ustaške pokliče.

"Nećemo prestati širiti ljubav prema svojoj domovini"

- Dragi prijatelji, na kraju im želimo poručiti kako nećemo prestati širiti ljubav prema svojoj domovini, nećemo prestati veličati naša obiležja i pokliče iz Domovinskog rata s kojima su branitelji prolili svoju krv za željenom slobodom od jugokomunističkog terora. Veličačemo ćemo ih uvek i svugde i na koncertima, na sportskim terenima i na svim događanjima - izdali su oni skandalozno saopštenje.

Alo/Index.hr

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Vesna

08.08.2024 11:34

Ajde bre dosadni ste vise, sve isto, trla baba lan da joj prodje dan, koji ste vi pacenici ne mogu da verujem

Mira

08.08.2024 12:22

Da li bi ikada iko čuo za te pevače da ne pevaju na tim nacionalistickim skupovima Niko i nikada nebitni likovi

fdsa

08.08.2024 12:29

komunisti im poklonili drzavu a oni tako hahahah

Molitva

08.08.2024 12:58

Boze sredi Hrvate po tvojim merilima i pravdi.

Stefek

08.08.2024 13:02

Geni kameni. Oni i bosanci zagadili hrvatsku nepovratno.

RS

08.08.2024 14:25

Dosadni ste umobolnici,da nije Srba bilo ne bi imali ni biciklom kuda da se vozite!