NAJLEPŠI KOLAČ NA SVETU Panakota sa kafom, italijanski kremasti spacijalitet, prefinjenog ukusa
Foto: Shutterstock

Potrebno je

300 mililitara slatke pavlake

100 mililitara mleka
80 grama šećera
3 listića želatina
120 mililitara jake kafe po želji
pola kašičice ekstrakta vanile
rendana čokolada, kakao, zrna kafe... za dekoraciju

Priprema

Stavite želatin u listićima u hladnu vodu na 10 minuta.
Zagrejte mleko, slatku pavlaku i šećer i mešajte na srednjoj vatri dok se ne šećer ne istopi i sve dobro ne sjedini. Dodajte kafu i vanilu, dobro promešajte, pa sklonite ringle.
Iscedite listiće želatina i stavite ih u mešavinu, pa dobro promešajte.
Sipajte sve u čaše u kojima ćete servirati kolač i stavite u frižider, gde će odstojati tokom noći.
Pre nego što poslužite pospite rendanom čokoladom, kakaoom i ukrasite uz jedno do dva zrna kafe.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading