Spas u pravi čas: Ukoliko vam je fil ispao previše redak, evo šta treba da uradite da bi se zgusnuo
Foto: Shutterstock

Za pripremu ukusnih torti i kolača neophodno je da fil bude dovoljno čvrst da ne iscuri.

Međutim, nekada se može desiti, čak i iskusnijim domaćicama, da fil bude previše redak. Ali ne brinite, rešenje postoji i veoma je jednostavno.

Potreban vam je gustin ili obično brašno. Oni će zgusnuti vaš fil, a neće mnogo promeniti ukus. Međutim, ako se odlučite za brašno, potrebno je staviti ga više u odnosu na gustin, pa će i više uticati na ukus fila.

Pomešajte jednaku količinu gustina/brašna i hladne tečnosti (vode) i mešajte dok ne nestanu grudvice.

Fil za tortu zagrejte na srednjoj temperaturi, a zatim postepeno dodajte mešavinu gustina ili brašna i vode. Mešavinu dodajte filu konstantno mešajući, dok ne dostigne željenu gustinu.

Potrebno je da vodite računa da ne prekuvate fil - brašno posle dužeg zagrevanja ili zagrevanja na visokoj temperaturi može da ima suprotan efekat i da razredi fil umesto da ga zgusne.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading