SAMO SE DRŽITE JEDNOG PRAVILA Dijeta čuvenog doktora skida i do 10 kilograma za 3 nedelje
Foto: Printscreen

Dr Majkl Mozli otkriva plan ishrane koji će vam pomoći da izgubite 5 do 10 funti za tri nedelje. Osim što ćete brzo izgubiti težinu, nikada nećete osetiti glad. Dijeta pod nazivom "Brzo-800" postala je pravi hit.

Prilikom ovakvog načina ishrane potrebno je svakodnevno unositi 800 kalorija, ali je važno voditi računa i o vrsti hrane. Doktor je za Dejli mejl rekao: "Držite se plana i za tri nedelje primetićete drastičnu razliku".

Pored ograničenja kalorija, potrebno je da se pridržavate još nekoliko pravila. Vrsta hrane koju odaberete je izuzetno važna”.

Tečnost

Da li ste znali da su mnogi od nas u stalnom stanju dehidracije, potpuno nesvesni zdravstvenih rizika koje ona nosi? Ako ne unosite dovoljno vode u organizam, postaćete sporiji, letargični, a osećaj gladi će se češće javljati. Dovoljan unos tečnosti će pomoći da se osećaj sitosti duže zadrži.

Masti

Do sada su nam govorili da ako želimo da smršamo, treba da se klonimo masti, a kao odgovor prehrambena industrija je ponudila niz dijetalnih namirnica. Međutim, stopa gojaznosti nastavlja da raste. Činjenica je da dobre masti nisu neprijatelj ishrane. Bogate mono masti potiskuju apetit, usporavajući brzinu kojom se stomak prazni. Da biste duže bili siti, birajte maslinovo ulje, orašaste plodove, masnu ribu i umerene količine mlečnih proizvoda.

Vlakna

Creva će raditi kao sat ako konzumirate dovoljno vlakana. Osim što pomažu u očuvanju funkcije creva, utiču i na bolje raspoloženje. Pored toga, vlakna oslobađaju hemikaliju pod nazivom "PII" koja potiskuje apetit. Da biste izbegli glad, uverite se da su vaši obroci bogati svežim povrćem, integralnim žitaricama i mahunarkama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading