EMISIJA DANA „Godina bola“
Foto: Promo/Schutterstock
Godina bola

Promo

 

 

21.35 UNA TV

Godina bola

„Godina bola“ – serijal posvećen žrtvama ubistva u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“

Od 29. aprila do 3. maja na UNA TV

U nedelji kada se obeleževa godišnjica nezapamćene tragedije u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Una televizija će umesto večernjih emisija prikazivati specijalni serijal “Godina bola”. U znak sećanja na žrtve masovnog ubistva, od ponedeljka do petka emitovaće se priče porodica tragično nastradih 3. maja 2023. godine. 

Autorka serijala Jovana Maletić kaže da je ovo možda bilo jedno od najtežih snimanja u njenom životu ali da koliko god nije bilo lako pripremiti takav serijal, morala je da istraje: “Najmanje što sam ja mogla da uradim za tu decu i Dragana jeste da učestvujem u čuvanju uspomene na njih. Mnogo smo slušali o samom tom danu u kom se desila tragedija, previše i o samom počniocu, a najmanje i tome ko su tih deset tragično nastradalih duša. Kontaktirala sam sve porodice i taj korak mi je bio najteži. Moram da naglasim da niko nije izričito odbio da napravimo priču ali jednostavno neke porodice nemaju snage za to. Svi se oni različito nose sa tugom koju dele. Pristale su četiri porodice” objasnila je autorka i dodala:

“Sa porodicama sam se složila da se nećemo vraćati u najbolnije detalje toga dana već da ćemo se sećati lepih stvari i pokušati da dočaramo njihove osobine koje mnogi nisu stigli da upoznaju. Krenula su snimanja, a onda su počele da se dešavaju i neke stvari koje sam tumačila kao znak da sam na dobrom putu i da imam vetar u leđa. Na primer na snimanju o Angelini, potrošili smo karticu na kojoj smo snimali i shvatili smo da nemamo drugu. Svima nam je bilo nezgodno jer razgovor je bio tek na pola, a mi smo bili jako daleko od grada. Slučajno sam pogledala u svoj novčanik i ugledala jednu karticu koja mi se davno tu zaturila. Angelinini roditelji su mi tada rekli da su slične stvari doživljavali svaki put kada su radili nesto dobro za nju. Na snimanju priče o Andriji, postojala je bojazan da nećemo stići na vreme da snimimo sve sagovornike koje smo želeli. Andrijina mama mi je rekla da je on najčešće ponavljao "ne brini, sve ćemo stići". Tih dana sam i ja to sebi ponavljala i zaista je sve bilo onako kako smo isplanirali”, otkriva Jovana.

Prva emisija će biti posvećena Draganu Vlahoviću, čuvaru koji je prvi stradao u krvavom piru u školi na Vračaru. U petak, 3. maja u 21.50 sati emitovaće se specijalno izdanje emisije „Reaktor - Ribnikar”.

„Godina bola” - ponedeljak, 29. april u 21.35

“Dobri duh” - priča o Draganu  Vlahoviću

Poslovica kaže - dobri ljudi umiru, ali smrt ne može da uništi njihova imena. Upravo tome svedoči i priča o Draganu Vlahoviću - sinu, bratu, čuvaru jedne škole i čoveku koji je bio tužan jedino kada izgubi Partizan. Dobri duh sa ulaznih vrata osnovne škole "Vladislav Ribnikar" ubijen je 3.maja upravo na tom mestu ali zauvek živi u sećanjima prvaka kojima je bacao kosku prilikom ulaska u skolu, učenika kog je nosio u naručju uz stepenice zbog polomljene noge i roditelja koji su u njega imali bezuslovno poverenje.

„Godina bola” - utorak, 30. april u 21.50

“Anđeo” – priča o Angelini Aćimović

Njeno ime govorilo je o njoj. Njeni talenti govorili su umesto nje. Angelina Aćimović, četrnaestogodišnja devojčica koja je sanjala da postane modna dizajnerka. Snovi su joj prekinuti, 3.maja 2023. kada je drug iz razreda pucao iz pištolja u nju i još osam drugara i čuvara osnovne škole "Vladislav Ribnikar".  Ipak način da ostvari njene snove pronašla je njena porodica uz pomoć drugih ljudi. U priči posvećenoj devojčici anđeoskog imena, vraćamo se na mesto gde je provela svoj poslednji vikend i saznajemo zbog čega nikada ne treba da je zaboravimo.

„Godina bola” - sreda, 1. maj u 21.45

„Mali princ” – priča o Andriji Čikiću

Neki ne dožive za ceo život sve ono što je stalo u njegovih 14 godina. Umetnička fotografija, tenis, takmičenja iz fizike i srpskog jezika ali iznad svega muzika. Andrija Čikić svirao je Rahmanjinova dela sa samo desetak godina, a njegovi profesori govore da je pred njim bila svetska slava. Taj put prekinula je pucnjava u školi na Vračaru 3.maja 2023, kada je ubijen sa još osam drugara i radnikom obezbeđenja. U priči o njemu otkrivamo kako je stvorio kompoziciju "Emocije" koja nikoga nije ostavila ravnodušnim ali i kako je došlo do toga da jedno takmičenje za mlade pijaniste u budućnosti nosi ime ovog talentovanog dečaka.

„Godina bola” - četvrtak, 2. maj u 21.35

„Dobra vila” – priča o Adriani Dukić

U Beograd se doselila iz Pariza i od tog trenutka je bila srećnija nego ikad. Mlađem bratu i sestri je bila druga majka, a sanjala je da jednoga dana završi medicinu i deki izleči srce. Život četrnaestogodišnje Adriane Dukić prekinut je  3.maja kao i životi još osam njenih drugara i čuvara škole Vladislav Ribnikar koju je pohađala. U priči o njoj posetili smo njenu "kuću sreće" u Mramorku i mnogo bolje upoznali devojčicu koja je ovaj svet prerano napustila.

 

Na večeri kod Žarka Stepanova

Foto: IMDB

 

 

22.00 RTS1

Na večeri kod Žarka Stepanova

Šarmatni glumac, višestruko talentovani Žarko pokazao se kao ljubazan, vaspitan i strpljiv domaćin ali i vrlo dobar kuvar. Iskreno i otvoreno je govorio o sebi i svojim kolegama, otkrio šta bi voleo da ostvari u budućnosti a pokazao se i kao odličan prijatelj budući da je njegov kolega Vujke o njemu govorio biranim rečima. Na pijaci se ponašao kao kod kuće što i nije neobično jer pored nje i živi a opredelio se za ukusan i zanimljiv meni koji je za stolom uglavnom pobrao komplimente sjajno raspoloženih Biberića. Ljubinka, Nada, Marina, Ana, Stefan i Neša su svirali, pevali i recitovali zabavljajući i sebe i domaćina koji se trudio da  bude pun razumevanja za njih, mada... Gde su veseli gosti bili pre večere, kako su se proveli i kako je proteklo druženje sa glumcem koji ih je žurkom za kraj oborio s' nogu pogledajte na večeri kod Žarka Stepanova.

Rezervni igrači

Foto: IMDB

 

 

23.55 Superstar

Rezervni igrači

Neposlušni njujorški detektivi Gembl i Hojc osuđeni su da rade za kancelarijskim stolom. Mrze jedan drugog i monotoniju svog besmislenog posla. Uz to, prinuđeni su da žive u senci dvojice najopakijih i najuspešnijih policajaca. Ali kada njih dvojica posustanu, pojaviće se prilika za Gembla i Hojca. Nakon što nalete na nešto što bi mogao da bude najveći slučaj u poslednjih nekoliko godina, postavlja se samo jedno pitanje: Hoće li ovi momci uspeti da reše zločin, a da se, pritom, međusobno ne poubijaju i ne unište čitav Njujork? Uloge: Vil Ferel, Mark Volberg, Eva Mendes, Majkl Kiton.

Dobro vreme

Foto: IMDB

 

 

21.00 Cinemania

Dobro vreme

Nakon loše izvedene pljačke banke koja je odvela njegovog mlađeg brata u zatvor, Koni Nikas započinje uvrnutu odiseju kroz gradsko podzemlje u neverovatno očajničkom i opasnom pokušaju da svog brata Nika izvuče iz zatvora. Tokom jedne napete noći Koni će sleteti u svet nasilja i zločina pa će u trci s vremenom pokušati da spase i sebe i svog brata, znajući da im životi vise o koncu. Uloge: Robert Patinson, Barkad Abdi…

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading